Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Op ijs

Nee …., na één nachtvorstje en één nachtvorst waag ik me niet op ijs. Anderen wel, vooral vogels. Die raken natuurlijk ook niet onderkoeld als ze er door zakken. Een paar Kokmeeuwen stonden dan ook parmantig het ijs te testen. Eentje begon al zoiets als schaatsbewegingen te maken.

Kokmeeuw op ijs

Dat wordt hem niet op deze manier, hij moet eerst meer oefenen.

Kokmeeuw op ijs

Een echtpaar Krakeend stond heerlijk aan de rand van het ijs te zonnebaden.

Krakeenden op ijs

Dat ze bleven staan is op zich al verwonderlijk, normaal zijn ze rap weg als er een mens in de buurt komt. Vooral de woerd is erg mooi met die fijne tekening in zijn veren.

Krakeenden op ijs

Menselijk gedacht moet dat blijven staan wel verklaard worden met zoiets als “jij kunt toch niet bij ons komen, het ijs houdt jou niet”.

Krakeenden op ijs

Inderdaad, het ijs hield niet. Wel voor de Kok ….. en de Krak ………… Vandaag voorlopig weer voor het laatst?

Advertentie

5 Reacties

 1. Hé, wat grappig, een schaatsende meeuw! De krakeendman is inderdaad erg mooi van kleur.

  17 januari 2012 om 19:26

 2. nat pak? krakeend een leuk eendje hè zeer herkenbaar aan de witte vlek in de vleugel. een prachtig fluitend geluid trouwens als ze vliegen.
  mooie foto’s !!!!

  17 januari 2012 om 19:29

 3. Gisteren was ik wederom bij een lezing van Philip Friskorn, natuurfotograaf o.a. voor het Wereld natuur fonds. Hij had als onderwerp vogels. Hij benadrukte dat het het mooist is om een vogel te fotograferen met zijn gedrag. Dat laat jij met die schaatsende kokmeeuw prachtig zien. Ook de eenden met weerspiegeling maakt het geheel net wat anders. Ik kan je een lezing van deze man echt aanraden. Ik denk dat je enorm genoten zou hebben, ik in ieder geval wel. 🙂

  17 januari 2012 om 20:57

 4. Het ziet er naar uit dat we morgen in de loop van de dag van dit tweedaagse wintertje weer overgaan naar de herfst. En dat staat me eerlijk gezegd helemaal niet aan, het was gisteren en vandaag een feestje om buiten te zijn.
  Prachtige vogels, die krakeenden.
  Het ijs was na twee nachten toch al sterk genoeg om in It Easterskar een paar moeizaam waggelende en schuifelende ganzen te dragen.

  17 januari 2012 om 21:56

 5. prachtig, die eenden met hun spiegelbeeld in het ijs

  18 januari 2012 om 08:40