Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Gespiegeld riet

Eindelijk kregen we een paar dagen met een blauwe lucht en veel zon. Bovendien was het bijna windstil. Reden om weer eens naar de Leijen te gaan bij de Doktersheide onder De Tike. De lucht, de bomen en het riet weerspiegelden in een bijna rimpelloos wateroppervlak.

uitzicht Doktersheide

Doordat het bijna windstil was leek het door de spiegeling alsof je twee keer zoveel riet voor de lens kreeg als normaal.

gespiegeld riet

De rietsnijders waren druk bezig geweest in het gebied, een deel van het riet was al geoogst.

gesneden rietveld

Hieronder links het normale voetpad en op de achtergrond het prieeltje aan de oever van de Leijen. Een normaal voetpad was het echter even niet meer, het was een laarzenpad geworden, regelmatig werden mijn laarzen vastgezogen in de ondergrond, je kon beter niet te lang stilstaan.

gesneden rietveld

Die nattigheid in de afgelopen weken zal ook wel de reden geweest zijn dat de rietsnijders hun werkzaamheden een poosje hebben opgeschort.

gesneden rietveld

Heel langzaam naderde ik het prieeltje, daar ga ik een volgende keer verder.

6 Reacties

 1. Jaaaah, mooi hè, helaas moest ik vandaag werken. dus niet kunnen genieten van het weer, maar het schijnende zonnetje doet toch op zijn minst lekker op het gemoed inwerken

  16 januari 2012 om 18:36

 2. De rietkleuren zijn nu op het mooist, en helemaal tegen een zonnige blauwe lucht.

  16 januari 2012 om 19:10

 3. wow. fantastisch mooi in één woord, wordt er helemaal vrolijk van

  16 januari 2012 om 19:26

 4. Behalve dat het er vanmiddag een stuk zonniger en en vooral rustiger was, is er sinds 20 december weinig veranderd in het rietland bij Doktersheide. Op die dag heb ik er een paar foto’s gemaakt van de rietsnijders en hun rupsmaaier. Toen kon het allemaal net met dat rupsvoertuig, maar met alle regen die er sindsdien is gevallen, was het geen doen meer. Vorige week zag ik dat ze bezig waren bij Earnewâld, ook daar laten ze hier en daar diepe sporen achter in het rietland.

  16 januari 2012 om 20:18

 5. Niet alleen het riet spiegelt in het water … ook de blauwe lucht zelf kleurt het water blauw. Het is dan ook wel echt heeel erg blauw bij jullie geweest. Prachtige foto’s.

  16 januari 2012 om 23:44

 6. ank

  Zondag liepen we door de Kampina, we kwamen met natte voeten terug, Zo nat heb ik het nog nooit gelopen! Foto’s adembenemend mooi!

  18 januari 2012 om 18:12