Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Codes

We kregen in de afgelopen week diverse codes om de oren geslingerd, geel, oranje en zelfs rood wegens dreigende en gevaarlijke weersomstandigheden. Dat bleek vannacht wel, ik heb tot aan drie uur in de ochtend geen oog dicht gedaan, de wind gierde om m’n huis, wat zorgde voor een onrustig gevoel. Inderdaad, de lucht zag er soms heel dreigend uit in de afgelopen week.

Bij nacht zelfs een beetje griezelig.

Er zat niets anders op dan je maar een beetje koest te houden, net zoals deze man Kuifeend, de snavel in de veren en wat ronddobberen.

Van fotograferen is dan ook niet veel gekomen. Maar mijn fotoarchief is groot genoeg om van daaruit een aantal oudere foto’s te laten zien. Van een Buizerd in dit geval.

Ook gemaakt in ruige omstandigheden, in dit geval vlogen de sneeuwvlokken de vogel om de oren.

Nee, ik ben niet zo’n liefhebber van extreem weer, al die codes in de afgelopen week, het was voor mij even mooi genoeg zo. Ik zit echt te wachten op het voorjaar.

Advertentie

2 Reacties

  1. Mooie foto’s, nog heel even geduld, het voorjaar is in aantocht !

    19 februari 2022 om 18:44

  2. Ik zie zo’n buizerd dan toch liever in de sneeuw dan druipnat van de regen.
    Afgelopen week heb ik tussen de buien door één keer een ritje gemaakt. De eerste teruggekeerde ooievaars maakten het nog net de moeite waard, maar afgezien daarvan was het weer huilen met de pet op.

    20 februari 2022 om 13:06