Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Wegwezers

Het valt me momenteel niet mee nog iets aardigs voor de lens te krijgen. Het bekende verhaal, weinig licht, weinig activiteit in de natuur, het is december. De weersverwachting was goed, de zon zou zich laten zien die dag. Dat gebeurde ook, dus ik ging op pad. Maar ik was m’n woonplaats nog niet uit of het betrok alweer. ‘k Was toch al onderweg en daarom ben ik maar doorgegaan. Eerst de ISO’s op de camera flink opgeschroefd met als gevolg veel meer ruis in de foto’s, maar het kon even niet anders, het was te donker.

De eersten die zich lieten fotograferen was een sprong Reeën. Nadat de maïs is geoogst kun je ze overal weer vinden. Ze waren ver, heel ver weg, maar ondanks dat besloten ze er toch vandoor te gaan. De eerste wegwezers die dag.

Reeën

Een Buizerd wachtte er niet eens op dat ik de auto tot stilstand bracht. Hij was van tevoren al aan het wegwezen. Gelukkig kwam hij voorlangs vliegen en kon ik nog net een paar foto’s maken.

wegvliegende Buizerd

Helaas met veel korrel.

wegvliegende Buizerd

De zon liet zich toch nog zien die dag. Veel meer dan een kudde schapen liep er niet in het veld, ver weg, ongeveer in het midden van de foto bij de horizon. Helemaal links op de onderstaande foto is nog net een wit stipje zichtbaar, een Grote zilverreiger.

Tjongervallei

Die besloot ook weg te wezen, waardoor weet ik niet. En laat deze zilverreiger nu net besluiten mijn kant op te vliegen,

Grote Zilverreiger

zodat ik toch nog een redelijke foto kon maken. De foto-oogst was klein die dag, maar ja ……., het is december.

Advertentie

3 Reacties

 1. Anneke Moerman

  Beste Geert! Ik kijk elke week naar je blog en NU wil ik toch even kwijt dat ik je opnamen van vandaag prachtig vind!!! Je hebt gewoon geluk gehad dat die buizerd en die zilverreiger vlak voor je gingen vliegen… waarschijnlijk om op de foto te gaan! Ze waren je gewoon terwillle. Ik stuur je zaterdagavond verhaal altijd door naar mijn familie. Die zijn nazaten van Pieter Janzen, die naar Maassluis trok (waarom eigenlijk???) ,daar trouwde en vele kinderen kreeg en op zee voer met de “Brouwershaven” naar voormalig Nederlands-Indie Mijn overgrootvader Willem Janzen , zijn kleinzoon, was reder in Maassluis en zéér gezien. Wij zijn dus familie maar hoe precies weet ik niet. Hartelijke groeten en ga vooral door met “de deur uitgaan, kijken, observeren en foto’s maken” Je verre familie geniet ervan. Anneke Moerman-Kleijn

  11 december 2021 om 19:33

  • Tja, die Pieter Janzen, afkomstig uit de Friese wouden, maar wereldreiziger geworden 😉

   11 december 2021 om 19:52

 2. Die buizerd had je mooi voor de lens Geert !

  11 december 2021 om 19:44