Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Schitterend rustmoment

Al zwervend door het landschap kwam ik uit in de buurt van de Jan Durks polder. Ik besloot even een kijkje te nemen in de vogelkijkhut. Wie weet, misschien was er ergens een bijzondere vogel vast te leggen. Dat viel tegen, er was nauwelijks iets te zien. Alleen aan de overkant van het water, ver …., ver weg, zaten een aantal Lepelaars te chillen in het struikgewas. Om niet vergeefs fotoloos te vertrekken besloot ik nog een foto van het uitkijkje vanuit de hut te maken. In het middelste “ruit” aan de rechterkant zie je nog net de kap van de uitkijktoren die in het gebied staat. Ergens in het groen aan de overkant van het water zaten die lepelaars verscholen.

vogelkijkhut Jan Durkspolder

Het herinnerde me wel aan die dag in juli 2008 toen er een aantal Lepelaars vlak voor dezelfde kijkhut aan het pootjebaden waren. Die foto’s heb ik er voor vandaag maar weer eens bij gezocht.

Lepelaars

Maar deze keer zat het er dus niet in, dit bleven herinneringen.

Lepelaars

Eerst was ik helemaal alleen in de kijkhut. Je kon in die rust zomaar wegmijmeren bij de schittering van de zon in het water. Later kwamen er meer bezoekers.

Toen had ik die schittering al vastgelegd in een HD filmpje. Het leek me goed dit filmpje “Schitterend rustmoment” te noemen. Een filmpje zonder pretenties, alleen maar even de rust van de omgeving vastleggen.

Advertentie

2 Reacties

  1. Jammer dat de lepelaars allemaal op afstand beleven toen je daar zat. Die onhebbelijke gewoonte hebben ze al het hele jaar. Ik heb er diverse keren gezeten, maar ze blijven op afstand, behalve die ene onlangs.
    Afijn, de schitteringen heb je mooi weten vast te leggen, dat vergoedt veel. Een soortgelijk filmpje heb ik een jaar of tien geleden eens gemaakt bij het eerste ven in het Weinterper Skar. Die sterretjes op het water zijn indertijd nog gebruikt als achtergrond in een jeugdvoorstelling.

    14 augustus 2021 om 17:28

  2. Je kan niet altijd geluk hebben Geert, toch hebben we genoten van de foto’s en de video. Volgende keer meer geluk gewenst šŸ™‚

    14 augustus 2021 om 20:27