Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Er even uit

Nee, ik ga niet op vakantie, of eigenlijk wel, maar dan naar Tuinesië. Daarvoor heb ik geen QR-codes nodig, de achterdeur staat altijd open, voor mij is dat een echte rustplek. Maar er zijn momenteel vele anderen die ook aan rust toe zijn en even wat anders willen zien.

Een Graspieper in het veld gaf het al aan, “tot hiertoe en niet verder, hierachter is een rustgebied”.

Graspieper

Wie gaat, is niet overal verzekerd van droog weer. Ook in mijn tuin was het de afgelopen week niet altijd droog en dat zal in de komende weken niet anders zijn, denk ik. Maar het plaatje straalt wel rust uit.

spinrag met druppels

Ook in rust was een jonge Boerenzwaluw, tenminste zolang er geen ouders met voer in de buurt zijn, dan is het ineens één en al activiteit.

Boerenzwaluw

De vogels hebben een drukke tijd achter de rug, vooral met het zoeken en aanvoeren van eten voor de jongen.

Graspieper

Maar als ze zijn uitgevlogen is er even meer tijd voor rust.

Graspieper

Dan is het tijd om er even uit te vliegen.

Graspieper

Afgelopen vrijdag zijn hier in het noorden de schoolvakanties begonnen. Ja, dan trekken velen er op uit, even bijkomen na een wonderbaarlijk jaar, even wat anders, even tot rust komen. Helaas gaat men ook dit jaar niet alleen op vakantie, ome Cor en tante Ona gaan stiekem ook mee, ook al zullen de meesten ze niet te zien krijgen. Als u gaat wens ik u een goede vakantie toe en een veilige heen- en terugreis.

Advertentie

3 Reacties

 1. De mooiste vakantiebestemmingen en vakantieverblijven zijn binnen handbereik.
  ( https://robalberts.wordpress.com/2020/07/04/nieuwe-vakantie-bestemmingen/ )
  Maar jouw foto’s blijven bijzonder!

  Zonnige groet,

  10 juli 2021 om 19:22

 2. Geniet maar lekker van je rustdagen Geert, je hebt ze meer dan verdient. We zien je weldra weer opnieuw verschijnen. Nog bedankt voor de rustgevende foto’s 😉

  11 juli 2021 om 11:05

 3. Mooie foto’s weer, Geert. Vooral de foto’s van de graspiepers mogen er weer zijn.
  Mij krijgen ze niet gek. Ik heb intussen mijn tweede prik gelukkig gehad, maar ik vermaak me voorlopig nog wel in huis en tuin. Ach, en met zo nu een dan een ritje naar It Skar, de Leijen of de Jan Durkspolder is er ook nog wel wat feroaring fan lucht. 🙂

  11 juli 2021 om 19:42