Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Nieuw in april

Allereerst is nieuw in april dat ik de klassieke editor voor dit blog niet meer kan gebruiken, “ze” hebben die uitgeschakeld. Nu moet je per blok de zaak uitlijnen, aangeven hoe groot een foto moet worden getoond, elke keer weer afzonderlijk, dat gaat gegarandeerd een keer mis. Alvast excuses.

Verder komen er in het veld steeds meer nieuwelingen tevoorschijn. Ik had zo hier en daar al wel een Ooievaar gezien, maar nog niet goed kunnen fotograferen. Maar deze wel in de afgelopen week. Zo te zien was dit een blije ooievaar.

Ooievaar

Het was alsof ze gebaarde: kom maar in mijn armen. Maar schijn bedriegt, dit was op een plaats waar men speciaal een oversteekplaats voor kikkers en padden heeft gemaakt om veilig de weg over te kunnen steken en vervolgens terecht te komen daar waar deze ooievaar nu staat.

Ooievaar

Het blij vooruitzicht streelde schijnbaar, want de vogel maakte alvast een huppeldansje. “Toevallig”, maar wat is toevallig, werd er op de dag dat ik deze foto maakte van deze huppelende vogel bij mij op de buurt een baby geboren.

Ooievaar

Dat “blij vooruitzicht” is in deze context eigenlijk misplaatst, het zijn woorden die in de christelijke traditie een belangrijke rol spelen. Zeker in een sombere tijd zoals nu met die voortdurende coronadreiging. Dat brengt me langzamerhand op Pasen 2021. Net deze week zijn de tulpen in m’n tuin gaan bloeien. Mooie kleuren op de koude grond. Zo mooi echter niet als de onderstaande. Deze heb ik voor vandaag speciaal uitgekozen omdat ze zo’n mooi licht gekleurd randje hebben. Pasen is ook een lichtpunt voor velen, ook in moeilijke tijden.

Rest mij u goede Paasdagen toe te wensen.

Pasen 2021
Advertentie

2 Reacties

 1. Sinds een dag of wat ben ik ook op de nieuwe editor aangewezen. Het is even wennen, maar ik red me er wel mee. Dat zal ook moeten nu een alternatief niet meer voor onbepaalde tijd beschikbaar is. Er is nog wel een plugin beschikbaar om de oude editor weer tot leven te wekken, maar een garantie dat die ook in de loop van 2022 nog ondersteund wordt, is er niet. Dan maar beter nu eraan wennen, lijkt me.

  Hoe dan ook, een goed Paasweekend gewenst. Het zal in ieder geval niet aanlokkelijk zijn om het veld in te gaan,ben ik bang.

  4 april 2021 om 00:39

 2. Judith Verbeeck

  Dit is nu eens een vrolijke Pasen,zowel de ooievaar,de tulpen en de tekening zijn bijzonder mooi,
  Ik wens jullie een aanlokkelijk gebied voor je hobby.Een fijne Paasdag šŸ„

  4 april 2021 om 07:08