Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Herfstomslag

Ik geloof niet dat dit bericht er vandaag goed uitziet want ik wordt door WordPress gedwongen om een andere editor te gebruiken en daar snap ik niets van, ik kan niet uitlijnen, zit te prutsen met blokken, weet niet hoe de foto’s er op het weblog gaan uitzien, kan de bibliotheek niet terugvinden, kan geen verkorte link meer vinden en heb eerlijk gezegd geen idee wat ik aan het doen ben. Maar het is zoals het is (voorlopig dan maar).

In de afgelopen week zagen we steeds meer een omslag richting herfst. Ik ben nog niet een bos in geweest, maar zag wel steeds meer paddestoelen. Zoals een enorme Eekhoorntjesbrood, waarvan onder een detail, waarbij het mij vooral ging om de buisjes aan de onderkant waarmee boleten zijn uitgerust.

buisjes van een Eekhoorntjesbrood

De maïs staat op de meeste plaatsen nog wel op het land, hoewel het hier en daar al weer druk is met aan en afrijdende tractoren die maïsoogst aan het vervoeren zijn. Je ziet ook steeds meer Buizerds, die uit het noorden komen afzakken. Maar ook deze tijdelijke “immigranten” willen slecht op de foto.

opvliegende Buizerd

Hij leek een sneu geval deze onderstaande Kievit, helemaal alleen in een groot weiland en er was geen enkele soortgenoot te zien. Verdwaald?, de groep kwijtgeraakt?, ik heb geen idee, het zag er alleen wal wat sneu uit.

Kievit

Ten slot nog een paar sfeerplaatjes die al enig leeftijd hebben en die ik tegenkwam toen ik oudere foto’s wilde opruimen. Eerst die Buizerd die mooi afstak tegen uitgelichte wolken bij een zonsondergang.

Buizerd tegen zonsondergang

En een lichtspektakel waarbij de zon nog net door een gat in de wolken kon schijnen.

Lichtspektakel

Zoals gezegd, ik hoop maar dat dit goed gaat, wat een gepruts.

Update: Intussen heb ik ontdekt dat als je een bericht eerst in concept opslaat dat je dan alsnog terug kunt naar de klassieke editor, dat scheelt een hoop gepruts met grootte van foto’s en uitlijning en dergelijke.

Advertentie

3 Reacties

 1. Ziet er toch mooi uit hoor 🙂

  3 oktober 2020 om 18:22

 2. petra1945

  Je bent niet de enige blogger… ze klagen allemaal steen en been over de nieuwe versie.

  4 oktober 2020 om 09:56

 3. Als altijd weer knappe foto’s Geert.
  Maar belangrijker nog: je kunt nog steeds met de klassieke editor werken. daarvoor ga je eerst naar WP-admin, daar klik je op ‘Berichten’. Je ziet nu als het goed is linksboven op de pagina naast ‘Berichten’ een pulldown menu staan. Klik op het pijltje naar beneden en kies nu voor ‘Klassieke editor’ en klaar is Kees. Succes ermee!
  Hoe lang deze optie blijft bestaan, weet ik niet, maar voorlopig blijf ik nog maar zo werken. 🙂

  4 oktober 2020 om 11:35