Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Eerste Veldleeuwerik

Elk jaar weer is het een verrassing op ik hier nog een Veldleeuwerik krijg te zien, ze worden hier redelijk zeldzaam. Vorig jaar lukte me dat alleen in het vroege voorjaar. De geschiedenis lijkt zich te herhalen want deze week zag ik aantal van deze vogels. Ze vallen wel op in het veld door hun wat aparte manier van vliegen. En ze bleven vooral bij me uit de buurt. Bij een hoofdzakelijk diepgrijze lucht lukte het dan ook alleen maar om een paar foto’s van ver, heel ver weg te maken, onder slechte lichtomstandigheden. Maar bij de eerste foto hieronder laat de vogel wel goed z’n kuif zien.

Veldleeuwerik

De onderstaande hield me scherp in de gaten en stond overigens nog verder weg. Omdat ik niet weet of het me dit jaar nog eens zal lukken foto’s van deze vogels te maken plaats ik deze hier toch maar, meer in de zin van waarneming dan als gewenst kiekje.

Veldleeuwerik

Het afstand-probleem heb ik vaak met deze vogelsoort, ze blijven meestal uit de buurt van de camera.

Veldleeuwerik

Behalve deze hierboven een tiental jaren geleden, die z’n kuif kwam showen. Maar dat was wel later in het seizoen. Wie weet, misschien lukt het dit jaar ook weer eens.

Advertentie

Reacties zijn gesloten.