Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Grote bonte graswants ?

Een stukje lopen, even de stramheid uit de benen laten vloeien, frisse lucht, zo’n natuurwandeling is overal goed voor. Ook als het door naderende buien bijna donker is buiten. In dat slechte licht vielen me ineens twee antennes op die boven een grasspriet uit staken. Daaronder twee oogjes die me indringend aankeken. Het was net alsof een “monster” me in de gaten bleef houden.

Grote bonte graswants ?

Voorzichtig, voorzichtig maar eens proberen of dat insect ook van de zijkant te benaderen was. Dat lukte, het “monster” bleef zitten.

Grote bonte graswants ?

Maar een naam geven aan deze jongen bleek achteraf nog niet zo eenvoudig.

Grote bonte graswants ?

Hij lijkt veel op de Grote Bonte Graswants, maar of het hem ook is? Aan dat nekschild zou eigenlijk een puntje naar onderen moeten zitten en dat lijkt bij deze te ontbreken. Of was de wants nog niet in het eindstadium van zijn ontwikkeling? Hoe dan ook, het was een wants die aan een grasspriet hing. Als ik het algemeen houd dan maar een graswants. Ja, een naam blijft ook wel eens in het duister.

2 Reacties

  1. Prachtige foto’s ….

    Vriendelijke groet,

    8 september 2018 om 19:49

  2. Wat voor beestje het is, weet ik niet, maar ik vind het knap dat je hem zag zitten en dat je hem vervolgens ook nog weer zo netjes hebt kunnen portretteren.

    9 september 2018 om 11:27