Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Skries & co

Na een paar week macro’s werd het tijd om weer eens naar de grote jongens in het veld te gaan kijken. Hoe stond het er voor in de weilanden? Nou …, in eerste instantie niet best, er was nauwelijks een weidevogel te bekennen. Uiteindelijk vond ik er een aantal in een pas gemaaid stuk grasland. Ze hadden geen kuikens bij zich en waren erg rustig, waarschijnlijk geen goed teken. Een Grutto lag er zelfs bij. Als die nog aan het broeden zou zijn dan was het in een stuk weiland waar nergens om heen was gemaaid. Het zal dus wel een andere reden hebben gehad.

Grutto

Bij de Grutto’s liepen ook een aantal Tureluurs. Ook van hen kon ik geen jongen ontdekken.

Grutto en Tureluur

Maar wie weet, misschien hadden ze voor hun jongen toch ergens een veilige plek gevonden. Zoals geschreven, ze waren me toch iets te rustig. Als ze kuikens hebben staat er meestal wel eentje op een paal te tetteren.

Tureluur

Een kilometer verderop stond wel een Grutto op een paal de “koning van de weidevogels” uit te hangen en mooi te wezen. Hij hield zich ook rustig.

Grutto

Ook een koning heeft wel eens last van teveel speeksel

Grutto

en wat moet dat moet ook een koning.

Grutto

Ze zijn er dus nog wel maar ietsje meer activiteit had ik wel verwacht.

Advertentie

4 Reacties

 1. Heb dit jaar nog geen tureluur gezien.

  2 juni 2018 om 18:52

 2. Geweldig!

  2 juni 2018 om 19:13

 3. Oudmaarnietversleten

  Hier zijn ook bijna geen vogels, 1 paar kivieten, grutto’s heb ik hier dit jaar niet gezien wel een paar scholeksters, volgens mij zijn de boeren er schuldig aan. Toen we een morgen weg waren was alles om ons heen in 1 keer gemaaid en nooit iemand van de vogelwacht gezien.
  Mooie je foto’s weer!

  3 juni 2018 om 22:19

 4. jetske

  Prachtige serie van o.a. de grutto. We hadden vroeger een leraar Frans die altijd speeksel in z’n mondhoeken had, daar moest ik gelijk aandenken.
  Je boodschap in dit verhaal is dieptriest.

  11 juni 2018 om 20:36