Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Wintertaling

Hij stond er zo mooi, deze woerd Wintertaling in blauw- en goudgekleurd water en ik had plannen met hem. Want elf jaar geleden kon ik op dezelfde plaats een soortgenoot heel goed benaderen. Voorzichtig ……., voorzichtig …….., ik wilde hem fotografisch volledig in goudgekleurd water laten staan. Maar deze keer ging het mis, deze was niet van mijn nabijheid gediend.

Wintertaling (m)

Wintertaling (m)

De Wintertaling, een prachtig gekleurd eendje, zeker de woerd, dat je niet zo vaak ziet hier in de “binnenlanden”.

Wintertaling (m)

Wintertaling (m)

Om deze soort toch goed te laten zien bleef me niets anders over dan in het archief te duiken en die foto’s uit 2006 nog eens te gebruiken.

Wintertaling (m)

Wintertaling (m)

De foto’s zijn gemaakt ergens aan de weg van Earnewâld naar Garyp. Soms verandert er niet veel in elf jaar.

Advertentie

2 Reacties

 1. yemrev

  Jammer dat je niet geslaagd bent in je opzet. Het zou vast een prachtplaat geworden zijn.Maar deze, van wat verder af, is toch ook schitterend met die kleuren?
  Groet, Dick

  18 februari 2017 om 21:33

 2. Joke Baptist

  Beste Geert Sines,

  Jan Douwes de Vries geboren op 8 oktober 1779 in Wartena, zoon van Douwe Jacobs en Antje Jans is vertrokken naar Termunten in de provincie Groningen. Hij is daar getrouwd met Hilje Jacobs Ottes. Hun dochter Jantje Jans de Vries was getrouwd met Arnoldus Hendriks Wolters en hun dochter Hilje Wolters was mijn betovergrootoma. Jan Douwes de Vries is overleden op 2 april 1829 in Termunten. Een en ander is te vinden op AlleGroningers.nl of op mijn stamboom, StamboomNederland.nl

  Groeten Joke Baptist

  4 maart 2017 om 17:17