Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Enige nostalgie

Het heeft lang geduurd, maar nu is het toch “bijna beurt met Bartje”. Ofwel de Nije Heawei dwars door het Wijnjeterper schar wordt verwijderd, opgeruimd. Gistermiddag was de weg al afgesloten en de waterafvoerpijp tussen de oostelijke ingang en het afvoerkanaal bij het PEB-huisje was al opgediept en verwijderd. Daar waar de kraan staat is (nu nog) die oostelijke ingang.

opruiming Nije Heawei

opruiming Nije Heawei

De weg moet wijken voor natuurcompensatie in het kader van de aanleg van de nieuwe N381, de sloten worden gedempt en de weg doorsnijdt straks niet meer het skar. Op dit moment moet ik dus langs brullende motoren lopen om m’n favoriete plekjes in het gebied te bereiken. Het is een heel bekend beeld, die oude weg. Tig keer ben ik daar geweest. Het zal allemaal wel weer goed komen uiteindelijk. Maar een gevoel van nostalgie bekruipt me. Daarom vandaag een paar plaatjes uit mijn archief, betreffende It Skar.

Ree

Ree

Herfstkleuren It Skar

Herfstkleuren It Skar

Bospad It Skar

Bospad It Skar

Ach, dit blijft allemaal wel, het is alleen de vraag hoe je er in de toekomst naar toe moet lopen. We zullen zien, als het volgend voorjaar maar klaar is.

Advertentie

4 Reacties

 1. Ik zwijmel even met je mee …

  25 oktober 2016 om 17:45

 2. Natuurcompensatie!
  Ik houd daarvan ..

  Natuurvriendelijke groet,

  25 oktober 2016 om 18:02

 3. S. Wierenga

  meneer Sines, u heeft op internet een bijdrage “moeilijke spanners”achtergelaten, waarbij u de laatste als geblokte stipspanner aangeeft. maar dit moet zijn Gehakkelde spanner ofwel Ennomos erosaria

  26 oktober 2016 om 19:12