Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Kroos is gezond

Kroos is gezond zegt men en er zijn ontwikkelingen deze plant ook in de voedselketen van de mens op te nemen. Heel veel Meerkoeten zijn groot geworden met het eten van kroos. En snel groeien dat doen jonge Meerkoeten zeker. Eentje probeerde over waterplanten (pompeblêden) te lopen. Hij/zij was onderweg naar moe.

jonge Meerkoet

jonge Meerkoet

Moe was de youngster aan het voeren, inderdaad met kroos.

Meerkoet met jongen

Meerkoet met jongen

Ze zullen snel moeten leren want de ouders blijven niet aan de gang. Op een bepaald moment, al vrij snel, moeten de jonge vogels voor zichzelf zorgen.

Meerkoet met jong

Meerkoet met jong

Het was duidelijk dat dit ouderpaar al aan het tweede nest was begonnen. Deze vogels kunnen wel tot drie nesten per jaar grootbrengen.

Meerkoet met jong

Meerkoet met jong

Deze bovenstaande jonge vogels zijn misschien anderhalve week oud, ze beginnen hun nestkleuren al te verliezen, hun kleuren worden fletser.

Meerkoet met jongen

Meerkoet met jongen

Ter vergelijking hierboven jonge Meerkoeten als ze slechts een paar dagen geleden uit het ei zijn gekropen. Maar ook op deze foto hangt het kroos al uit de snavel van moe. Kroos zullen ze eten, veel kroos, want kroos is gezond. Ook voor ons?

Advertenties

4 Reacties

 1. Het jong kroost groeit dus als kool op kroos.

  Vogelvriendelijke groet,

  4 augustus 2016 om 19:01

 2. Deze tijger vindt het maar niets, al dat kroos:

  4 augustus 2016 om 20:27

  • 🙂

   5 augustus 2016 om 10:12

 3. Jetskefotografie

  Het staat in onze agenda, vergeten een mialtje te sturen, via deze weg alsnog van harte!
  Wij hebben dit jaar voor het eerst kroos in de vijver, meegelift met gekregen waterplanten. We hoeven dus niet ver om het in te voeren in onze voedselketen. Lijkt me niet zo’n grote stap. Daarentegen trekken mij de eiwitten in de vorm van meelwormen o.i.d. nog steeds niet.

  5 augustus 2016 om 22:22