Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Prikkeldraadparkeerders

Daar beneden ergens verstopt in een slootwal zit een nestje met jonge vogels. Die jongen hebben voer nodig, veel voer, ze moeten groeien. De ouders slepen grote hoeveelheden voedsel aan. Maar dan komt er zo’n fotograaf aan.

Graspieper

Graspieper

Dan ga je de plaats van het nest niet verraden natuurlijk. Ofwel je parkeert even op het prikkeldraad. Zo ook deze Graspieper, die echter al gauw het dichtstbijzijnde paaltje opzocht. Daar bleef hij staan net zolang tot die bezoeker weer verdwenen is.

Graspieper

Graspieper

Of je hebt ergens een nest jongen, waarop de man en vrouw om beurten broeden. Dan sta je op het punt om de aflossing te doen. Maar eerst even wachten totdat die passant voorbij is. Ook maar even parkeren op de prikkeldraad.

Paap (v)

Paap (v)

Zo ook deze Paap, een vrouwtje. Dat zijn hier in het buitengebied tegenwoordig vrij zeldzame vogeltjes. Ik weet er maar één stel te vinden. Meneer Paap is wat fleuriger gekleed, maar mevrouw mag er ook zijn. Toch wel jammer dat je deze soort steeds minder vaak ziet.

Advertentie

4 Reacties

 1. Paapjes zag ik gister veel aan de Drentsedijk in de Onlanden, vanaf het zuiden (Peize, de Pol) aan de oostkant van de weg. Leuke vogeltjes!

  25 juni 2016 om 22:25

 2. Zou het helpen als ik ook prikkeldraad ga spannen in mijn tuin.

  Mooie foto’s

  Zomerse groet,

  26 juni 2016 om 08:50

 3. Oudmaarnietversleten

  Mooi, zo leer ik de vogels herkennen. Paapje is een pracht vogeltje hier ook nooit gezien.

  26 juni 2016 om 10:18

 4. yemrev

  Ondanks dat ze je in de gaten hadden kon je kennelijk erg dichtbij komen. Vanuit de auto?
  Paapjes heb ik in Nederland nog nooit gezien.
  Groet, Dick

  27 juni 2016 om 00:00