Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Roodbruin buiten

Je kunt momenteel steeds meer soorten vinden buiten. Hier en daar lopen de koeien alweer in de wei. Ook zijn de Reeën momenteel nog goed zichtbaar.

Reeën

Reeën

Maar vandaag kwam ik weer eens iets anders tegen. Roodbruine varkens, ze liepen in een groot stuk weiland dat vorig jaar nog een groen biljartlaken was.

Tamworth varken

Tamworth varken

Intussen hadden de varkens het land al behoorlijk omgewoeld. Ik had deze soort nog nooit eerder gezien.

Tamworth varken

Tamworth varken

Het zijn voor zover ik het kan bekijken Tamworth-varkens, een roodbruin/gemberkleurig varken met een dichte beharing. De soort is winterhard en kan dus buiten blijven “wonen” in de winter, hoewel er bij deze “roedel” wel een aantal schuilhutten in het veld stonden. Of het een nieuw geïntroduceerde soort is in de veehouderij dat weet ik niet. Maar allicht zullen lezers er meer van weten.

2 Reacties

  1. Tegen die varkens kan geen ploeg op. 😉
    Toevallig kwam ik gistermiddag ook langs het weiland waar ze aan het wroeten zijn, het schiet al lekker op met het ploegwerk. Het is een wonderlijk, maar mooi gezicht.

    18 maart 2016 om 13:24

  2. Hm, ik denk gelijk: een duur stukje vlees, maar dat zal wel beroepsdeformatie zijn 😉 Ik zag op internet dat ze in de buurt van Appelscha lopen – natuurvarkens, ach ja.

    18 maart 2016 om 22:17