Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Veldrit

Zo langzamerhand begin ik uit te kijken naar de komst van onze zomerweidevogels. Ik heb twee Kieviten gezien tijdens een rit door de velden, maar dat is nog geen invasie. De eerste stop was in het Wijnjeterperschar, op de plaats waar vroeger een boerderij stond. Daar staan nu twee “bushokjes” waarin uilen en vleermuizen een beschut plekje kunnen vinden. Een bus rijdt daar natuurlijk niet, de weg wordt misschien wel helemaal verwijderd, tenminste als de bezwaarprocedures daartegen zouden worden afgewezen. Het is de bedoeling het gebied nog verder te vernatten. Maar ook met die weg is het daar momenteel nat genoeg dunkt me, de sloten stromen over.

nat Wijnjeterperschar

nat Wijnjeterperschar

Iets verder naar het zuiden staan een paar fotogenieke bomen, zeker als ze gespiegeld worden in het water van een wijk. De schapen gingen er even goed voor staan om mooi op de foto te komen, zo lijkt het. Waarschijnlijker is echter dat ze dachten dat er voer werd gebracht. Niet dus, maar gauw weer verder.

spiegelingen

spiegelingen

Onderweg heb ik wel tien Buizerds gezien, ze wilden geen van allen op de foto, behalve onderstaande die me een paar seconden m’n gang liet gaan. Net genoeg voor een niet al te scherpe foto.

Buizerd

Buizerd

De zon scheen eerst, maar al gauw kwam er dreigende wolkenlucht opzetten. Gelukkig, het bleef droog. Op de achtergrond van onderstaande foto is nog net de nieuwe N381 zichtbaar.

wolken

wolken

En langoor Zoef, hij verroerde zich niet.

Haas

Haas

Dit rondje in het veld deed me goed, maar binnenkort zal het daar nog wel mooier worden. Het is wachten op de invasie van de zomergasten.

Advertenties

4 Reacties

 1. Van mij mag het voorjaar komen ……

  Vrolijke groet,

  27 februari 2016 om 18:41

 2. Zowel buizerd als haas in puike conditie. Als het echt winter was geweest, zou dat vast wel anders zijn.

  27 februari 2016 om 20:15

 3. Mooie serie weer, de beelden doen al lekker voorjaarsachtig aan, maar ik vind het nog maar fris op de wind.
  Wat mij betreft mogen de temperaturen wel wat omhoog, dan zullen de weidevogels ook vanzelf verschijnen.

  28 februari 2016 om 17:52

 4. De bomen die weerspiegelen in het water … echt prachtig!

  4 maart 2016 om 20:43