Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Reuk en zo

Het is erg stil in het veld momenteel. Hier en daar zie je nog wat eenden, zwanen, reigers, duiven, meeuwen en spreeuwen, dan heb je het wel zo ongeveer gehad. En de traditionele buitenlopers zijn er ook nog, de paarden en de schapen. Tussen die schapen trof ik een paar gekke-bekken-trekkers.

Ram

Ram

Een witte en een bruine ram waren beide bezig lucht op te snuiven. Dat is geen reclame voor een mooi gebit, maar als de lucht goed is dan hebben ze meestal andere plannen.

Ram met ooien

Ram met ooien

Zoals eens goed kijken vanaf een hoog standpunt bekijken waar het gras het groenst is enzovoort. Opvallend was dat beide rammen geen dekblok voorgebonden hadden gekregen.

Ram in actie

Ram in actie

Op een afstandje zat een Torenvalk vanachter een hoekje het tafereel te bekijken.

Reade wikel

Torenvalk

Want dat zijn de laatste die je nu ook nog ziet, de roofvogels.

Advertenties

4 Reacties

 1. Het dekseizoen is voorbij. Was het niet een koppel(tje) met uitsluitend rammen?? – lopen momenteel ook bij ons in de wei.

  10 januari 2016 om 18:07

  • @Hendrika: Ik ben wat laat met reageren, de hele week besteed aan het opnieuw inrichten van de computer, leuk die update naar W10, maar er kan ook wel eens iets mis gaan:

   Alles is mogelijk, misschien zaten er wel veel rammen tussen en waren ze aan het aan het afbouwen. Maar het waren er me teveel om alleen maar ram te kunnen zijn.

   16 januari 2016 om 18:53

   • Ik weet niet wat jij teveel vindt, bij ons in de wei loopt een kudde met 100 rammen. Die houden bij ons in de winter het gras in de weilanden kort. Deze rammen worden komend jaar geslacht. Net zoals je stierenmesterijen hebt, heb je ook rammenmesterijen.

    17 januari 2016 om 12:57

 2. Jetskefotografie

  De hormonen van de rammen weten dus niet dat het dekseizoen voorbij is.
  Je torenvalk staat er mooi op.

  11 januari 2016 om 20:10