Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Code rood

Als je voor je werk mobiel moet zijn waren de twee afgelopen dagen nu niet bepaaldelijk de fraaiste en veiligste. Al twee dagen zweven we hier in het noorden tussen code oranje en code rood wegens ijzel op de wegen. Je begeeft je voortdurend in gevaar als je de weg opgaat. Maar voordat je die weg opgaat tref je eerst een auto aan met matglazen. De onderstaande foto is gezien van achter het stuur.

IJzel op autoruit

IJzel op autoruit

Nu al twee dagen lang vind ik ’s morgens een ijslaag van een paar centimeter op m’n auto. Het is een heel gedoe om wat zicht te krijgen en zonder vrij zicht ga ik nu eenmaal niet op pad. Bij het uitschuifelen van de oprit heb ik tegenwoordig hulp.

Hij kijkt uit naar links

Roodborstje op ijzel

Roodborstje op ijzel

en dan naar rechts. Hij staat daarbij midden op de weg, boven op een dik pak ijzel.

Roodborstje op ijzel

Roodborstje op ijzel

Verder zendt hij de codes oranje en rood uit. Een Roodborstje, het kan eigenlijk niet toepasselijker. Code rood boven op de ijzel. Voor mij mag het wel afgelopen zijn, die ijzel. Want als je voor je werk mobiel moet zijn dan ben je momenteel constant in gevaar.

Advertentie

5 Reacties

 1. Moest je de weg op of kon je thuis werken? Het is maar wat gevaarlijk op de weg šŸ˜¦

  6 januari 2016 om 17:01

 2. Jetskefotografie

  Mijn eega kan gelukkig thuis werken. De ijzel ontwricht ons verkeer en dagelijkse leven. Het aan huis gekluisterd zijn verveelt mij enorm na twee dagen. We kunnen de straat niet uit, het is een ijsbaan en er wordt hier niet gestrooid. Je roodborstje staat er parmantig op.

  6 januari 2016 om 18:21

 3. Stoer hoor om Code Rood te negeren. Gelukkig hoef ik niet verder dan de tuin, en dat vind ik in deze omstandigheden al heel wat. šŸ™‚

  7 januari 2016 om 01:17

 4. Ik blijf er met verbazing naar kijken, eng hoor. Maar de beelden wel heel bijzonder.

  7 januari 2016 om 01:32

 5. basstarter

  brrr ijzig koud, het zijn toch wel dappere dingen die vogels. Zal ik je eens jaloers maken, hier in Venlo zijn de narcissen in de gemeentelijke bermen gaan bloeien. Had bijna een foto maar het licht ging op groen

  7 januari 2016 om 15:02