Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Moeilijke week

Het was een moeilijke week, fotografisch gezien. De dagen zijn kort. Een natuurwandeling zit er niet meer in. Verder was het druk, erg druk. Wat overblijft zijn van die spaarzame momenten.

Zo’n moment waarop je nog een molen in tegenlicht kunt vastleggen.

landschap met molen

landschap met molen

Of zo’n moment waarop het nog net lukt een Aalscholver te verschalken. Zodra ze je in de gaten krijgen duiken ze meestal weer onder.

Aalscholver

Aalscholver

Alleen vanmorgen had ik alle tijd. Toen ik de luiken open deed was de lucht dieprood gekleurd. Zelden zie ik een dergelijk rode ochtendhemel.

zonsopkomst

zonsopkomst

’t k Was helaas slechts thuis. Een foto van een dergelijke lucht verdient eigenlijk een betere “omgeving” dan te worden genomen van tussen de huizen. Dat rood duurt echter meestal erg kort en voordat je die betere plek hebt gevonden is de kleur alweer verdwenen. De foto hieronder is slechts twee minuten later genomen.

zonsopkomst

zonsopkomst

Ter afsluiting een oudere foto van een schimmel. Genomen in fel tegenlicht. Ik vond hem wel passen bij een avond waarop vele harte vol verwachting kloppen.

schimmel in tegenlicht

schimmel in tegenlicht

De schimmel is zo ongeveer klaar, hij kan binnenkort weer rustig in de wei gaan lopen.

Advertentie

3 Reacties

 1. Mooie foto’s!

  Bewolkte groet,

  5 december 2015 om 18:29

 2. basstarter

  ja inderdaad mooie foto’s, schimmel incluis. Maar die rode lucht, ik heb ook maar 1 keer zoiets gezien maar dat was in de avond.

  5 december 2015 om 20:13

 3. Jetskefotografie

  De foto van je rood is prachtig. Als je een plekje moet zoeken in een beter decor dan ben je eigenlijk alweer te laat. Ik heb toch een poging gedaan.

  6 december 2015 om 15:10