Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

met Specht

In de Tjongervallei tussen Jubbega en Oldeberkoop, op de kruising van de Tjongervallei en de Oldeberkoperweg ligt verscholen in een bosje een klein heideveld, klik hier. Jammer genoeg is een deel ook al weer vergrast. Het was de laatste plaats waar ik nog naar herfstkleuren heb gezocht.

heideveldje Tjongervallei

heideveldje Tjongervallei

Er loopt een pad door dat natuurgebiedje, zelfs met bankje. Elke zomer kijk ik er wel een paar keer. Het pad wordt vaak gebruikt om honden uit te laten, je bent gauw weer terug bij de auto.

heideveldje Tjongervallei

heideveldje Tjongervallei

Eiken en een paar Lariksen zorgden voor de herfstkleuren. Daarna heb ik op het bankje onder de boom eens rustig om me heen gekeken. Want voortdurend klonk er een stevig tsjik .., tsjik.

heideveldje Tjongervallei

heideveldje Tjongervallei

Voor mij was het wel duidelijk, er was een Grote bonte specht in de buurt. Na enige tijd kreeg ik hem in de smiezen.

Grote bonte specht

Grote bonte specht

Over een mooie foto konden we het niet eens worden, hij bleef uit de buurt en als hij zich liet zien was het contrast met de grijze lucht erg groot.

Grote bonte specht (m)

Grote bonte specht (m)

Ik schrijf “hij” want het was een mannetje, te zien aan de rode vlek in z’n nek. Toch nog een leuke ontmoeting in een klein natuurgebied. Daar doe je het voor.

2 Reacties

 1. Leuk! Jammer van het uitlaatpad.
  Achter mijn huis zit ook een specht, maar altijd zo dat ik er net niet bij kan of tegenlicht heb en van de andere kant is hij natuurlijk niet te zien…
  Alles wordt nu snel kaal en verbleekt, de herfstkleuren duren niet meer zo lang. Nog even genieten en straks van die mooie grijzen šŸ™‚

  12 november 2015 om 19:37

 2. Soms krijg ik in mijn tuin even bezoek van een specht.

  Leuke fotoserie

  Vogelvriendelijke groet,

  12 november 2015 om 21:46