Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Nog wel wat kleur

Nat, waterkoud, donker, een stevige wind, zo kun je de laatste dagen het best omschrijven. Veel kleur is er niet meer te bekennen in het landschap. Zelfs de herfstkleuren lijken momenteel erg flets. Dan moet je de kleur ergens anders zoeken. Bijvoorbeeld op het achterste van schapen.

gedekte ooi

gedekte ooi

De modekleuren dit seizoen zijn rood en oranje-geel, zo te zien. De ooien stonden met hun achterste naar de wind gekeerd. Nat en koud of niet,  het deert hen niet zoveel, ze hebben een dikke jas aan.

gedekte ooien

gedekte ooien

De ram met dekblok, die in dat weiland ook rond zou moeten lopen was in geen velden of wegen te bekennen. ’t Kan ook zijn dat hij al weer in een ander weiland bezig was z’n plicht te doen.

Afrikaantjes?

Afrikaantjes? of wat anders ?

Een stuk bouwgrond stond vol met bloeiende planten. Het lijken wel Afrikaantjes, maar ook weer niet. Wat het wel voor planten zijn weet ik niet. Ze staan er waarschijnlijk niet voor de sier, maar zullen wel als groenbemester of aaltjesbestrijder worden gebruikt. Nee …., het is (bijna) voorbij met de kleur in het veld. Vrolijker wordt je er niet van.

Advertenties

3 Reacties

 1. Het zijn wel afrikaantjes. Ik had er nog nooit van gehoord dat afrikaantjes worden ingezet. Als je googelt kom je wel het een en ander tegen (Tagetes=afrikaantjes).

  10 november 2015 om 19:26

 2. iik heb een tijdje terug een zelfde veld in de NOP gefotografeerd, ook ik heb geen idee waarom.

  10 november 2015 om 21:09

 3. Mooie Herfstige foto’s.

  Vriendelijke groet,

  11 november 2015 om 16:08