Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Wulp

Het is eigenlijk niet het seizoen voor de Wulp. Vaak zie ik ze hier alleen in het begin van de lente en het eind van de zomer, meestal zijn ze dan op doorreis. Het stel hieronder had echter z’n plaatsje in Marum gevonden.

Wulp

Wulp

De ene was druk met rondlopen, rondkijken en wormen zoeken.

Wulp

Wulp

Het zijn vrij forse vogels, groter dan een Kievit of Grutto en veel groter dan een Tureluur. De tweede had het ergens anders druk mee, rekken en strekken en zo.

Wulp

Wulp

Dit is de laatste schoolweek voor de vakantie hier in noord. Het gymnastieken van de vogel herinnerde me even aan mijn oude (toen nog) Lagere school. In de laatste schoolweek werd er altijd apenkooi opgetuigd. Ik had het daar niet zo op, als er geen bal in het spel was vond ik er geen bal aan. Mijn gymnastische prestaties, waarschijnlijk gebaseerd op het apenkooien, werden in het laatste rapport van het jaar onder “Lichamelijke opvoeding” nooit zo hoog gewaardeerd. Tsja ….., wat er al niet boven komt drijven als je een vogel ziet maneuvelen ……..

Overigens wel een mooi getekende vogel met een opvallende kromme snavel.

Advertenties

3 Reacties

 1. Al dat sporten op school heeft weinig mooie herinneringen opgeleverd.

  Buiten zijn is nu mijn lust.

  Zomerse groet,

  29 juni 2015 om 20:36

 2. Het zijn weer plaatjes! Hier maken ze zich vlgs mij weer op om te vertrekken – of zijn inmiddels al vertrokken? Vorige week hoorde ik ze nog.

  29 juni 2015 om 21:18

 3. Die staat er weer heel mooi op.

  29 juni 2015 om 23:40