Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Verstoorde pakketbezorger

Eigenlijk kan ik een dagboek schrijven over het Groen kaardertje dat ik een poos geleden liet zien, klik hier. Hij heeft een webje gespannen over een blad en zit meestal onder dat web rustig te wachten op wat er komen gaat. Regelmatig zie ik hem met een nieuwe prooi, maar als die prooi leeg gesabbeld is kiepert hij de ex-prooi ook weer over de rand van het blad. Het is maar een eenzaam bestaan daar op dat blad. Ik schrijf steeds “hij” maar eigenlijk moet het “zij” zijn want het is een vrouwtje.

Groen kaardertje met prooi

Groen kaardertje (v) met prooi

Een paar dagen geleden echter kreeg zij bezoek van een mannetje. Hij is een stuk kleiner en heeft een roodbruin borststuk. Mannetjes dwalen vaak maar wat rond op zoek naar een vrouwtje. Nu had hij er dus eentje gevonden. Dan heeft hij ook direct een boodschap, hij komt een vooraf klaargemaakt pakketje met zaad bezorgen. Dat moet voorzichtig gebeuren want als het vrouwtje erg hongerig is kan ze hem ook nog opeten. Sommige mannelijke spinnen nemen daarom wel eens een kadootje me om het vrouwtje gunstig te stemmen of af te leiden. Of het groene vliegje ook door hem gebracht is, dat weet ik niet. In elk geval gaf haar afleiding hem de kans dichterbij te komen. Hij was er bijna.

Groen kaardertje (m+v)

Groen kaardertje (m+v)

Maar ja ……, daar was ik ineens met m’n camera. Hij durfde het niet meer aan en trok zich terug naar de rand van het blad. Daar heeft hij lange tijd gezeten.

Groen kaardertje (m)

Groen kaardertje (m)

Helaas, ik denk dat ik deze pakket bezorger heb verstoord. Een afhaalbriefje liet hij niet achter. Een paar uur later was hij weg en waarschijnlijk is het hem in een volgende poging wel gelukt.

Dat brengt me terzijde overigens ook bij dat zogenaamde mailtje van de pakketbezorgdienst van de postnl. Met een link waar je op zou moeten klikken als je de mail niet kunt lezen. Beslist niet doen dus, bij het wel klikken wordt je computer besmet. Direct weggooien dat ding. Dat is net als dat Groen kaardertje. Als hij pech heeft loopt het slecht met hem af en wordt hij opgegeten.

Advertenties

4 Reacties

 1. Wat zijn er toch veel mooie spinnen. En prachtige foto’s.

  18 oktober 2014 om 12:47

 2. Met plezier meegekeken en gelezen.
  Vrolijke vakantiegroet,

  18 oktober 2014 om 13:34

 3. prachtige foto’s met dito verhaal

  18 oktober 2014 om 14:44

 4. yemrev

  Leuk verhaal

  19 oktober 2014 om 09:24