Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Muggen

Ik kan me voorstellen dat mensen tegenwoordig maar slecht de slaap kunnen vatten. Zeker als je zit in de “chronische hoek” waar de klappen normaliter ook al vallen. Maar goed …., slapen moet je. Als je dan echter, zoals ik, om de haverklap in het donker wordt belaagd door ongenode gasten dan wil dat nog wel eens misgaan. Zoeken …, zoeken…., nergens te vinden en de volgende nacht, jawel hoor, enzovoort. Als ik ze niet te pakken kan krijgen dan kan ik ze ook niet laten zien. Maar ik heb een vervanger die er erg veel op lijkt, de Pluimmug.

Pluimmug

Pluimmug

Als je de pluim wegdenkt en wat meer geel op z’n achterlijf veronderstelt, dan ben je dicht in de buurt. Ach ….., als het kouder wordt verdwijnen de meeste ook wel weer. Alvast welterusten.

Advertentie

3 Reacties

 1. Slapen gaat mij in de weer wat warmere nachten ook niet altijd even goed af. Maar dat ligt niet aan de muggen, want die weten we m.b.v. de horren aardig buiten te houden. Toen ik gistermiddag even in De Deelen zat, had ik echter wel snel het gevoel dat ik als lekkernij voor een legertje muggen diende, daarom heb ik maar snel weer een ander plekje opgezocht.

  18 september 2014 om 20:45

 2. Die veertjes op zijn kop zijn heel sierlijk voor zo’n mug en het is toch best wel een mooi beestje.
  Een doorgesneden ui mee naar bed nemen, helpt hoor!!

  19 september 2014 om 10:42

 3. Jetskefotografie

  Als die slapeloze nachten nu hielpen bij die klappen dan had het ook nog een doel. Het helpt helemaal niets.
  Naast het mooie pluimpje vind ik de kleurreflecties op de vleugels ook heel mooi.

  21 september 2014 om 17:27