Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Regendaas

Ik zelf zit er liever in, de auto. Sommige insecten hebben schijnbaar voorkeur om erop te zitten. Na een wandeling kwam ik terug bij de auto. Er kroop een insect over het dak. Een blik in de ogen was genoeg, een daas.

Regendaas

Regendaas

Gelet op z’n kleurenpakket moet het een Regendaas zijn. Volgens mijn literatuur is die soort 10-12 millimeter lang. Deze leek wel een stuk groter, maar hij heeft alle kenmerken van die regendaas, dus het zal hem wel zijn.  Hij wilde niet stil blijven zitten, logisch als je met een vlindertje in je kaken rondloopt.

Regendaas

Regendaas

Die kaken kunnen gemeen bijten, ook bij mensen. De vrouwtjes hebben bloed nodig van zoogwezens. De felheid waarmee dit insect naar bloed zoekt straalt hem uit z’n ogen.

Advertenties

5 Reacties

 1. Ze mogen dan bloedlink zijn maar ik vind het prachtige wezens. In het geval van deze langsprietregendaas niet alleen de ogen maar ook de vleugels. Die zijn toch zeer mooi getekend.

  26 augustus 2014 om 20:49

 2. Wat een prachtig beest!

  27 augustus 2014 om 00:31

 3. Wat voor soort het ook precies is, hij heeft in elk geval weer fascinerende ogen. 🙂

  27 augustus 2014 om 00:53

 4. ’t Blijft oppassen geblazen, maar ‘k ben het met Sandra eens: niet alleen het oog, ook de vleugeltekening is prachtig.

  27 augustus 2014 om 23:32

 5. Jetskefotografie

  Op de eerste foto kun je het mooie kleurenpatroon op de vleugels zien. Op de tweede foto het mooie patroon van de ogen en mooi de buit.

  29 augustus 2014 om 16:05