Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Molmboorder

Het is een paar week lang stil geweest op deze site. Na opnieuw gezondheidsperikelen, een vervolg op die van een paar maand eerder, rest mij op dit moment niets anders dan me heel rustig te houden. De natuur in, dat lukt me momenteel niet. Wat blijft is af en toe een rondje met de camera door m’n achtertuin. Veel natuur is daar niet te vinden, hooguit een klein strookje groen van een klimop. Toch laat zich daar af en toe nog wel iets uit de natuur zien. Zoals onderstaande microvlinder. Hij is op de grens van micro- en macrovlinder qua grootte, maar staat nog als micro- in de boeken genoteerd.

Molmboorder

Molmboorder

Het is onmiskenbaar een Molmboorder (Oecophora bractella). Zoals de naam al zegt heeft hij zijn activiteiten gekoppeld aan vermolmd hout.

Molmboorder

Molmboorder

Hij behoort tot de sikkelmotten. En inderdaad, hij draagt een soort van sikkel voor zo’n kop, hierboven uitvergroot. Toen ik probeerde hem wat meer van opzij te fotograferen wie hij weg. Wie weet, misschien tot een volgende keer. Klein, dat wel, maar een mooi gekleurde microvlinder. Redelijk algemeen in Nederland hoewel hij in bepaalde dele van het land nog niet is gesignaleerd.

Advertentie

5 Reacties

 1. Mooie vangst in tuin, Geert.
  Maar belangrijker nog is dat er hier weer een teken van leven is. Houd vol en beterschap!

  27 juni 2014 om 21:36

 2. Jenny

  Fijn, weer een teken van leven op deze site. Sterkte met opknappen Geert.

  27 juni 2014 om 23:13

 3. Bewonderenswaardig hoe je ondanks gezondheidsperikelen je interesse voor de natuur blijft behouden. Van herte beterschap, Geert!

  27 juni 2014 om 23:57

 4. laura pasch

  Mooie foto’s en beterschap.

  28 juni 2014 om 07:23

 5. Dat je het fotograferen oppakt, is een goed teken! Ik hoop dat het met je gezondheid weer snel de goede kant op gaat. Ik lees je laatste blogs wel, alleen even weinig tijd om te reageren.

  3 juli 2014 om 13:11