Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Wolken op drift

Eén van de mogelijkheden van m’n camera is time-laps fotografie. Bedoeld om beweging in een bepaalde periode vast te leggen. De camera kan zo worden ingesteld dat hij met vaste intervallen een foto neemt en al die foto’s samenvoegt tot een film. Meestal heb ik daar geen onderwerpen voor, maar een mooie zonsondergang zou je zo in een filmpje kunnen vastleggen. Gistermiddag waren echter de wolken behoorlijk op drift. Dat heb ik maar eens vastgelegd. In het laatste deel van het filmpje is te zien dat de hoge bewolking van zuidwest naar noordoost trok terwijl tegelijkertijd de lagere bewolking van zuidoost naar noordwest trok, verschillende luchtstromen op verschillende hoogtes dus.

Advertentie

3 Reacties

 1. Leuk om te zien.

  21 mei 2014 om 14:39

 2. Naar de bewegingen van wolken kijk ik altijd met plezier.
  Ik heb onlangs zo’n filmpje gemaakt met mijn iPad, maar toen zat er weinig beweging in. Eigenlijk heb ik voor dergelijke foto’s en filmpjes thuis te weinig horizon en open lucht tot mijn beschikking.

  21 mei 2014 om 15:31

 3. Ik vind time laps altijd bijzonder, en dacht altijd dat dat heel ingewikkeld was. Ben ik heel benieuwd met welke camera je dit hebt gemaakt. Vlgs mij kunnen de mijne dat niet – bij mijn weten dan. Ik heb niet alle handleidingen doorgespit.

  22 mei 2014 om 23:37