Tapuit en Kneu
Het was even schipperen tijdens de opnames van onderstaande foto’s, want deze kleine vogels zaten erg ver weg. Een stabiel plekje zoeken waar de lens op kon liggen en dan het beste er maar van hopen. Verder was een forse uitsnede nodig. De onderwerpen zijn vandaag als eerste de Tapuit. Meestal zie ik die alleen maar in het vroege voorjaar als ze op doortocht zijn. Deze zal wel blijven, anders is hij erg laat met dat doortrekken. Het is een mannetje in voorjaarstenue.

Tapuit (m)
De foto hierboven wekt door de achtergrond (een leeg stuk bouwland) de illusie dat hij is gemaakt in het vroege voorjaar. Dat is echter niet zo. Daarom ben ik een plaatsje gaan zoeken waardoor er iets meer groen zichtbaar wordt.

Tapuit (m)
De vogel bleef staan, ik was ver weg, maar keek af en toe wel of ik niet dichterbij kwam. Voor mij was dit de eerste Tapuit die ik in dit seizoen voor de lens kreeg. Zelf kom ik ook niet zo vaak in het veld, dus het zullen er veel meer zijn geweest. Behalve de enkele blijver zal ik pas weer meer zien als de najaarstrek is begonnen.

Tapuit (m)
De Tapuit werd min of meer vergezeld door een Kneu, maar die zat nog verder weg. Dit is een vrouwtje, de mannetjes hebben in het voorjaar een robijnrode borst. In het Fries noemen we deze soort dan ook “Robyntsje“

Kneu
Het is al wat later in het voorjaar, eigenlijk verraste die Tapuit me een beetje. Toch was ik blij er ook nu nog eentje voor de lens te hebben gekregen.
Recente reacties