Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Fleurig gedartel

Wie van orchideeën houdt moet momenteel in het Wijnjeterperschar zijn. Ze, vooral de Brede orchis, bloeien weer volop. In een paar dagen tijd kunnen bepaalde blauwgraslanden helemaal vol staan. Maar alle begin is klein, hieronder een exemplaar die net uit de knop aan het ontspruiten is.

Brede orchis

Brede orchis

In volle bloei is het een prachtige plant.

Brede orchis

Brede orchis

Hieronder nog iets verder ingezoomd.

Brede orchis

Brede orchis

Al die kleur en fleur zorgt voor een goede stemming. Ook bij een tweetal Citroenvlinders die rondom de orchideeën dartelden.

Citroenvlinder

Citroenvlinder

Een mannetje en een vrouwtje, ze zullen wel plannen hebben gehad.

Citroenvlinder

Citroenvlinder

Het mannetje is citroengeel, aan welke kleur ze ook hun naam hebben te danken. Het vrouwtje is veel bleker, op de foto zie je de echte kleur, een beetje lichtgroen. Als een vrouwtje vliegt lijkt ze bijna wit en je zou ze dan kunnen verwarren met een witje. Orchideeën en dartelende citroenvlinders, het was weer mooi in It Skar.

Advertentie

2 Reacties

  1. Wat een pracht serie. Vooral die vlinders

    14 mei 2014 om 18:36

  2. Ik kan intussen bij wijze van spreken geen orchidee meer zien, maar zulke mooie scherpe foto’s van fladderende vlinders vervelen niet zo snel.
    Onder het aloude motto ‘de aanhouder wint’ is het me vanmiddag eindelijk gelukt om bij Soarremoarre een paar grutto’s voor de camera te krijgen. Mijn dag was dus ook weer helemaal goed!

    14 mei 2014 om 21:16