Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Drie is te veel (1)

De onderstaande foto’s zijn van anderhalve week geleden, toen ik het niet kon laten om even een blik in het veld te werpen. Qua weer passen ze wel bij vandaag, het was grijs, maar het regende toen niet. Ik heb een kwartiertje naar een stel Grutto’s staan kijken. Eén van de twee liep opvallend met z’n staartveren naar beneden. Of dat nu territoriaal of imponeer-gedrag was weet ik niet, denkelijk het laatste, gelet op het vervolg.

Grutto's

Grutto’s

Af en toe volgde wat denkelijk een versierpoging was.

Grutto's

Grutto’s

Maar het stel werd gestoord door nummer drie.

Grutto's

Grutto’s

De reactie was agressief.

Grutto's

Grutto’s

Het leidde ertoe dan de ene z’n snavel in de rug van de ander probeerde te prikken. Een foto met veel beweging en helaas een beetje onscherp, het ging allemaal ook zo snel.

Grutto's

Grutto’s

Er volgde nog een langdurig getetter en gewapper met de vleugels.

Grutto's

Grutto’s

Maar na enige tijd droop er toch eentje af. Welke van de drie het was, ik weet het niet, ze dragen geen naamkaartjes. De rust keerde weer. Het was me duidelijk, drie was te veel.

Advertenties

5 Reacties

 1. mooie serie

  8 mei 2014 om 17:30

 2. Dat is bepaald geen alledaagse serie, prachtig!
  En ik kan maar geen grutto voor de camera krijgen dit jaar. Afgelopen tijd al diverse keren uitgekeken bij Soarremoarre. Ik hoor ze wel, maar ik zie ze maar niet …

  8 mei 2014 om 18:23

 3. prachtige beelden en mooi om te volgen

  8 mei 2014 om 18:43

 4. Mooie gedragsopnames.

  8 mei 2014 om 19:20

 5. Jetskefotografie

  Dit is een superserie, een buitenkans om een dergelijk tafereel voor de lens te krijgen. En een beetje onscherpte zei je vergeven.

  8 mei 2014 om 21:27