Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Kool en Pimpel

Het is momenteel heel rustig in het veld, zelfs de typische wintervogels zijn er niet of ik kan ze niet vinden. Gelukkig zijn er altijd wel mezen. Helaas zijn die nogal van het springerige type, waardoor het vaak best wel moeilijk is om ze goed in beeld te krijgen. Uiteindelijk is het me dan wel gelukt met een Koolmees

Koolmees

Koolmees

en nog een tweede. Ze worden vaak als “gewoon” afgedaan. Ze komen inderdaad vaak voor, maar als je ze goed bekijkt zijn ze heel mooi gekleurd.

Koolmees

Koolmees

De Pimpelmees, die ik ook voor de lens kreeg heeft daarnaast nog als extra die mooie blauwe kap. Jammer ….., weer een takje……, maar hij zat in elk geval stil.

Pimpelmees

Pimpelmees

Voor vogels moet je momenteel niet in het veld zijn, het is rustig.

zonsopgang

zonsopgang

Zo af en toe compenseren felle kleuren de leegte in het veld. Je (ik) moet het momenteel van de zonsopgangen hebben, die zijn tegenwoordig mooier dan de zonsondergangen.

Advertenties

6 Reacties

 1. het is wachten op beter weer of we zijn op het verkeerde tijdstip op de verkeerde plaats maar ik kan ook bijna niets vinden.
  de laatste is een heel fraaie

  4 januari 2014 om 20:09

 2. wintervogels? ganzen genoeg hier, ook volop goudhanen,kramsvogels en koperwieken maar zeer plaatselijk dat wel. vandaag weer een kievit gezien of de eerste of een teken dat de vorstgrens niet ver weg is.

  4 januari 2014 om 20:14

 3. het zijn toch mooie vogeltjes.

  4 januari 2014 om 21:01

 4. Je zou naar Texel moeten gaan, daar is nog zat te fotograferen. Maar deze is ook prachtig…

  4 januari 2014 om 21:40

 5. Ik vind het ook behoorlijk saai in het veld … het vogelleven blijft uit, misschien is het niet koud genoeg voor de wintervogels en zijn ze verder noordelijk gebleven. Maar die meesjes maken het toch goed. Ze staan er bijzonder mooi op.

  5 januari 2014 om 16:12

 6. yemrev

  Soms zit het mee, soms zit het tegen…maar de meesjes staan er toch prachtig scherp op. Inderdaad best een mooi vogeltje (maar druk type).
  Er komen vast weer betere tijden.
  Groet, Dick

  5 januari 2014 om 18:52