Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Op jacht

December, de maand waarin je zo af en toe een jager in het veld kunt aantreffen. Dat is vandaag niet het onderwerp, wel het vissen op het Wad. Waarop werd gevist op het moment dat ik er was weet ik niet, misschien garnalen, misschien kokkels? Het blijft  wel een vorm van jagen, dat vissen. Dit is voor mij niet de plaats om daarover een discussie te beginnen, ik haal zelf af en toe ook wel een zoute haring of een gerookte makreel. Die hebben ooit ook ergens gezwommen.

overzicht Waddenzee

overzicht Waddenzee

Het ging mij om  die scherp tegen de donkere wolkenlucht afstekende schepen

overzicht Waddenzee

overzicht Waddenzee

en de “witte stipjes” achter de schepen.

overzicht Waddenzee

overzicht Waddenzee

Dat zijn andere jagers, Meeuwen, minder geavanceerd maar ze weten wel precies waar ze moeten zijn. Bij mij in de buurt waren enkele Kokmeeuwen actief.

Kokmeeuw

Kokmeeuw

In winterkleed, ’s winters verliezen ze hun zwarte kap en houden alleen nog een zwarte vlek ter hoogte van het oor over.

Kokmeeuw

Kokmeeuw

Als je goed kijkt zie je soms het zwart nog een beetje doorschemeren. Dat gaat helemaal weg in de loop van de winter. Totdat ze in het voorjaar ineens weer een zwarte muts op hebben. Natuurlijke jagers zijn het die het goed doen, je ziet ze overal. Netten hebben ze niet nodig. Maar ja, ze vissen dan ook niet voor de afslag.

Advertentie

2 Reacties

  1. prachtige foto’s

    8 december 2013 om 10:47

  2. Jetskefotografie

    De beide meeuwen heb je haarscherp gevangen, maar foto 1 is het helemaal voor mij.

    9 december 2013 om 21:31