Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Wad anders

’t Is mooi spul, dat internet. Tenminste ……, als dit het doet. ‘k Had in de afgelopen maanden steeds meer storingen en dat werd met de week erger, totdat ik niets meer kon. Dat heeft ertoe geleid dat men vandaag mijn oprit heeft opengegooid en een nieuw stuk kabel heeft aangelegd. Daarmee hoop ik van de problemen te zijn verlost.

Na een middag zuidwesterstorm en een nacht en halve dag noordwesterstorm lijkt de rust in het weer ook te zijn weergekeerd. Ook nu was er stormschade maar, denkelijk, minder dan in eind oktober. Wel werd deze keer het zeewater behoorlijk opgestuwd en was er dijkbewaking nodig, mede omdat het springtij was. Ik ben er niet geweest, bij de Waddenkust, had daar ook niets te zoeken, maar heb nog wel foto’s van een paar week geleden liggen, toen het Wad er anders bij lag dan nu. Het was op de pier bij Holwerd en de veerboot Sier kwam net aanvaren vanaf Ameland.

veerboot Ameland - Holwerd

veerboot Ameland – Holwerd

Na de boot kwam enige tijd later de hekgolf aanrollen.

hekgolf

hekgolf

Die hekgolf werd geremd door de paalwerken in het wad.

hekgolf

hekgolf

Na een beetje verder doordraaien van de camera kwam de kerktoren van Holwerd in beeld.

Holwerd gezien vanaf de pier

Holwerd gezien vanaf de pier

In standaard kleuren en later in avondkleuren.

Holwerd gezien vanaf de pier

Holwerd gezien vanaf de pier

Die pier heeft vannacht denkelijk onder water gestaan, de auto’s moesten van de parkeerplaats af worden gehaald. Storm en sprintij geven een een compleet ander beeld. Dan is het Wad anders.

Advertenties

3 Reacties

 1. Jetskefotografie

  Je laat hier het Wad inderdaad van zijn liefelijke kant zien.
  Vervelend van het werk onder je oprit. Als het maar helpt. Valt dit stuk kabel onder je eigen verantwoording of van de verstrekker van de kabel?

  6 december 2013 om 17:19

  • @Jetske:
   Dat is voor de kabelaar. Er zat een slechte las in de kabel, een las die bij aanleg van de kabel al is gemaakt.

   6 december 2013 om 22:35

 2. Mooie foto’s van het Wad in rustiger omstandigheden. Gelukkig was er minder schade dan na de storm van 28 oktober, maar ik heb het intussen wel gehad met deze herstige omstandigheden. Doe mij langzamerhand maar wat mooi rustig winterweer.
  Hopelijk zijn hiermee je internetstoringen verholpen, want ik weet uit eigen ervaring hoe frustrerend dergelijke aanhoudende storingen zijn.

  6 december 2013 om 17:24