Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

vliegshow Kievit

Kieviten …….., wie begint er nu nog over Kieviten zou je misschien kunnen denken. Nou …….., ik dus ……., want je kunt bijna nooit zoveel Kieviten bij elkaar in het veld zien als op dit moment. Ze zijn op vogeltrek en strijken af en toe neer om bij te tanken. Je kunt ze zien lopen tussen de schapen

Schaap met Kievit

Schaap met Kievit

 

of samen met Goudplevieren. Die plevieren zijn schuwer dan de Kieviten en ik moest die dan ook “van ver” halen, eigenlijk nog te ver voor een telelens. De onderstaande foto is dan ook meer bedoeld als waarneming.

Kieviten met Goudplevieren

Kieviten met Goudplevieren

De meeste Kieviten zitten of lopen rustig in de wei. Eentje was zijn zomergedrag nog niet vergeten en gaf een vliegshow.

Kievit

Kievit

Kijk en geniet mee:

Kievit

Kievit

Kievit

Kievit

Kievit

Kievit

Hij was het nog niet verleerd. Hoe ver ze zullen trekken, dat hangt een beetje van het weer af. Maar als de vogeltrek volop bezig is lijkt het soms net alsof het weer voorjaar is. En deze herfst is ondanks alles warmer dan het afgelopen voorjaar.

Advertenties

2 Reacties

  1. Knappe foto’s van de luchtshow.
    Ik kwam vorige week bij Grou ook langs een weiland vol kieviten, omdat ze nogal ver weg zaten bleef er van de foto’s bij het grijze weer weinig over.

    14 oktober 2013 om 20:44

  2. Ze zitten hier ook met duizenden, een mooi gezicht – net stukjes zilverpapier te dwarrelen in de lucht. Ze zorgen niet voor overlast zoals de duizenden ganzen.

    14 oktober 2013 om 21:37