Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Spiegelingen

Afgelopen vrijdag scheen de zon volop, wat me deed besluiten een wandeling door het Wijnjeterperschar te maken. Wat zou er te verwachten zijn aan natuurschoon? Misschien nog een onderwerp voor een macro, een mooie paddestoel, wie weet nog wel meer. In eerste instantie ben ik door het bos gelopen tot bijna bij het Koningsdiep. Ik kan daar momenteel nauwelijks langsrijden of er lopen wel een aantal Reeën tussen het bos en het riviertje. Helaas, dit stuk van de wandeling was vruchteloos, ik heb geen Ree gezien, zij mij wel denkelijk. Terug naar de pingoruïne, de dobbe.

pingoruïne Wijnjeterperschar

pingoruïne Wijnjeterperschar

Het water lag er rustig bij en de oeverbegroeiing spiegelde in het water

pingoruïne Wijnjeterperschar

pingoruïne Wijnjeterperschar

Er was een begin van herfstkleuren te zien maar het grote verkleuren moet nog beginnen.

pingoruïne Wijnjeterperschar

pingoruïne Wijnjeterperschar

Zo langzamerhand kwam er wat meer beweging in het water, niet alleen door de wind, maar ook door een aantal Kuifeenden. Gecombineerd met het groen, geel en bruin van de walbegroeiing leverde ook dat een mooi spiegelend kleurenpalet op.

Kuifeenden

Kuifeenden

Een tochtje langs de rand van de pingo leverde geen macro’s van beessies op, wel van waterdruppels, dauwdruppels, op een blad met een rode mijn erin. Door de dauwdruppels leken het net framboosjes.

druppels op blad

druppels op blad

Ik was klaar, terug naar huis dan maar. Halverwege de terugreis kwam ik Jan K. tegen. Samen hebben we nog een paar uur “noflik” (klik hier) zitten bijpraten in de volle zon. Daarna volgde de tweede terugreis. Daarbij kreeg ik nog een toevallige andere ontmoeting, daarover later meer.

Advertentie

3 Reacties

 1. ank

  Ik woon aan het water, het lijkt de laatste dagen onvoorstelbaar blauw….
  Prachtige weerspiegeling ook hier…..

  30 september 2013 om 18:43

 2. Mooi vastgelegd.

  30 september 2013 om 22:56

 3. Noflik, daar zijn jullie het over eens. 🙂
  Mooie weerspiegelingen dat was je de dagen erna niet gelukt.

  30 september 2013 om 23:00