Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Noord-West Fryslân

Noord-West Fryslân, het landschap met veel akkerbouw en ook met veel windturbines, je kunt daar bijna geen foto maken of er staat wel een dergelijke molen op. Ook het landschap waar de oogstwerkzaamheden in de afgelopen week druk bezig waren. Op de achtergrond de kerktoren van Oosterbierum die bijna wegvalt tegen het grote geweld van de windturbines.

Pietersbierum

Oosterbierum

Maar soms lukt het dan toch om een turbineloze foto te maken.

Pietersbierum

Oosterbierum

Oogsten of het gewas staat nog te rijpen zoals onderstaande bieten.

Pietersbierum

Oosterbierum

Ook stak de kerktoren van Sexbierum nauwelijks uit boven de koolbladeren.

Sexbierum

Sexbierum

Een weids landschap met windturbines, akkerbouw en nog wat veeteelt en soms ook met kronkelende wegen, zeker in de buurt van de Slachtedijk. Een landschap dat in de zomer- en oogsttijd de moeite van het bekijken waard is. ’s Winters vind ik het er wat stiller.

Pietersbierum

Oosterbierum

Waar boeren zijn, daar zijn ook Boerenzwaluwen, als er boerenschuren zijn dan wel te verstaan. Nu nog wel, straks gaan ze allemaal naar Afrika.

Boerenzwaluw

Boerenzwaluw

Voorlopig hoeven ze zich in dat gebied nog geen zorgen te maken over vliegjes, momenteel vliegen er miljoenen, misschien wel miljarden zwartgekleurde rond. Ik kwam uit het gebied vandaan met een bijna volledig zwarte voorkant van een overigens lichtgekleurde auto. Onweersvliegjes worden die zwarte vliegers ook wel genoemd.  Maar goed, als je niet met de mond wijd open fietst en af en toe wat molenwiekt dan kom je er wel doorheen. Molenwieken, ja dat doen ze zeker, daar in Noord-West Fryslân.

Advertentie

2 Reacties

  1. ank

    Wat is het weidse landschap steeds weer mooi.
    De kool bij Sexbierum en de toren erachter: Prachtig !

    7 september 2013 om 19:54

  2. De belangrijkste overeenkomst tussen Noord-West en Noord-Oost Fryslân is dat er op beide locaties erg veel van die zwarte vliegjes waren. Wij zaten er bij Paesens ook onder donderdag.

    7 september 2013 om 20:14