Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Ree en Distelvink

Het was geen weer voor macrofotografie, het waaide te hard. Dus volgde er een rondje “weidezicht”. De activiteit in het buitengebied neemt ook wat af, vogels verschuilen zich meer, het was een beetje stil buiten. Maar geen nood, de luchten waren witbewolkt en overal staat mais, wat wel een landschap met weglopende lijnen kan opleveren als foto.

maisveld

maisveld

Op de foto hierboven zie je hem niet, maar daar waar de sloot, de mais en het bosje op de achtergrond samenkomen stond wel degelijk een Ree. De Ree was zover weg dat ik nauwelijks een acceptabele foto kon maken.

Ree bij maisveld

Ree bij maisveld

De reis was dus niet voor niets gemaakt en heeft me verder enorm veel koeienfoto’s opgeleverd. Daarop kom ik de volgende week terug, dat wordt een koeienweek. Toen ik bijna van plan was mijn biezen te pakken vloog er plotseling een Putter naar een distel en begon leuk te poseren.

Putter alias Distelvink

Putter alias Distelvink

Putters zijn zodanige liefhebbers van de zaden van distels dat dit hen het alias Distelvink heeft opgeleverd.

Putter alias Distelvink

Putter alias Distelvink

Putter of Distelvink, “what’s in a name”, het is een mooie vogel.

Putter alias Distelvink

Putter alias Distelvink

Aan het begin van dit seizoen schreef ik nog dat ze maar moeilijk stil willen zitten, die Putters, als ze op de foto “moeten”. Misschien moet ik toch eens wat vaker bij een distel gaan kijken, daarop kunnen ze het dus langere tijd uithouden.

Advertentie

2 Reacties

 1. Het. Werd al met al dus toch weer een kleurrijke dag.
  Wonderlijk dat die distel ondanks de wind niet heen en weer deinde … mooi plekje in de luwte zeker …?
  Hoe dan ook dat kleurige puttertje staat er prachtig op.

  17 augustus 2013 om 19:24

  • @Jan K:
   Hij deinde wel wat heen en weer, zat het meest met z’n snavel in de bloem onder z’n poot te pulken en keek af en toe om zich heen. Op die momenten kon ik deze foto’s maken.

   18 augustus 2013 om 08:13