Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Warm

‘k Had me voorgenomen een eind te gaan wandelen in de natuur. Maar eenmaal in It Skar overviel de warmte me. De paar zuchtjes wind werden afgedekt door de beplanting, het was er snikheet. Nu zul je mij niet gauw horen klagen over warmte, maar ik voelde aan alles dat dit toch net teveel van het goede was.  Ook al omdat ik niet met ontblote armen en benen in de natuur wil rondlopen. Die kleine zwarte gasten, je hebt ze zomaar en momenteel zijn ze heel actief. Dus heb ik mijn wandeling sterk ingekort. Niet na eerst wel de Gewone brunel alias “het bijenkorfje” te hebben vastgelegd.

Gewone brunel

Gewone brunel

 

En niet na even bij de Kamille te hebben gekeken, de onderstaande was voorzien van twee vliegjes, een kleine en een piep ……

Kamille met vlieg

Kamille met vlieg

Intussen stroomde het zweet me over de brillenglazen, het leverde een onduidelijk beeld van de Kamille op.

Kamille (bewerkt)

Kamille (bewerkt)

Wie de warmte wel erg lekker vonden?  De cicaden, ze sprongen onverdroten weg als ik ook maar in de buurt kwam.

Groene cicade

Groene cicade

Bovenstaande Groene cicade was de enige die ik kon vastleggen. Het was mooi geweest, gauw naar huis en onder de douche. Nu nog een logje schrijven dacht ik. Bij dezen, met straks nog een blik in het vriesvak om iets kouds te pakken te krijgen. Want binnen of buiten, het maakt momenteel niet uit, het is overal warm.

Advertenties

3 Reacties

 1. Die tropische wandeling heeft je op de valreep toch nog weer een aantal fraaie foto’s opgeleverd, vooral de foto van de cicade vind ik weer een prachtplaat.
  Ik heb vandaag onder het motto “auto in, airco aan” maar weer eens een wat langere rit gemaakt. Tot tweemaal toen ben ik onderweg even uitgestapt om wat foto’s te maken, beide keren wist ik niet hoe snel ik weer binnen moest komen. Het is ook altij hollen of stilstaan hier …
  Afijn, ik zit nu lekker met de iPad op het terras, dat is nu een fijn plekje.

  23 juli 2013 om 21:33

 2. vooral de laatste vind ik erg mooi gelukt.

  24 juli 2013 om 07:53

 3. Toch dapper dat je erop uit ging met die hitte. Het heeft je ook nog een mooie serie opgeleverd.
  Dan is een bril toch wel lastig.

  24 juli 2013 om 22:08