Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Pasen 2013

Persoonlijk heb ik helemaal niks met de commercialisering van het gebeuren rondom de Pasen. Een paashaas, die ook nog eens met eieren loopt te zeulen, hoe gek wil je het hebben? Dat ik vandaag toch kom met foto’s van een Haas is dan ook toeval. De onderstaande was het laatste onderwerp dat ik deze week voor de lens kreeg. ‘k Krijg zo langzamerhand weer een tekort aan foto’s. De winter duurt te lang.

Haas

Haas

Deze Haas was “cool”. Alleen al hoe hij onverschillig op een sprietje lag te kauwen. Maar ook de buitenlucht was “cool”.

Haas

Haas

Zo “cool” dat het hier in de afgelopen 24 uur nog regelmatig heeft gesneeuwd. Vanmorgen vroeg was alles hier weer een beetje wit. Niet zo wit als een paar jaar geleden, toen ik (in januari) een tweetal Hazen in de sneeuw aantrof. Zoveel sneeuw lag er vanmorgen bij lange na niet, het koudegevoel buiten was wel bijna identiek. Volgens deskundige is de Pasen dit jaar kouder dan de afgelopen Kerst.

Hazen in de sneeuw

Hazen in de sneeuw

Ik houd het liever wat fleuriger met de feestdagen, met een tulp in de volle zon.

Bloemetje met Pasen

Bloemetje met Pasen

Mijn eigen tulpen staan ook te koukleumen, maar over een paar week kan het best wel zo zijn zoals hieronder.

goede paasdagen toegewenst

goede paasdagen toegewenst

Goede Paasdagen toegewenst.

Advertentie

3 Reacties

 1. Dank je wel, Geert, dat wens ik jou ook.

  30 maart 2013 om 19:11

 2. Jij ook goede dagen! Ik reken dit jaar op witte Paasdagen :-(.

  30 maart 2013 om 19:37

 3. Het kou kleumen kan mij intussen ook niet meer bekoren, Geert. Net als jij kijk ik vol verlangen uit naar de tijd dat de narcissen, de tulpen en andere voorjaarsbloeiers volop staan te pronken. Ik kan het me verbeelden, maar ik heb sterk de indruk dat onze narcissen hun best doen om elke dag een stukje verder terug in de grond te kruipen …
  Jij ook goede Paasdagen gewenst, Geert.

  30 maart 2013 om 20:34