Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Seizoensrafels

Actueler dan vandaag kan ik niet zijn, de foto’s zijn van deze middag. Op een middag waarop de seizoensrafels zichtbaar werden. De winter is er nog steeds, overdag een beetje dooi, ’s nachts vorst. Met als gevolg dun ijs. Sterk genoeg om een Knobbelzwaan te dragen.

Knobbelzwaan op dun ijs

Knobbelzwaan op dun ijs

Net niet sterk genoeg om twee van deze vogels te dragen, de tweede zakte door het ijs, maar stond er al weer op toen ik deze foto maakte. Toch zal de winter het langzaam verliezen. Je kunt op dit moment de rafelige uiteinden van die winter zien.

Knobbelzwanen op dun ijs

Knobbelzwanen op dun ijs

Bijna tegelijkertijd zag ik ook de eerste tekenen van het naderend voorjaar. Onderstaande is de eerste Kievit die ik in 2013 voor de lens kreeg.

eerste Kievit 2013

eerste Kievit 2013

Er waren er meer, een stuk of tien, nu nog zwijgzaam en vooral proberend aan te sterken voor het broedseizoen.

eerste Kieviten 2013

eerste Kieviten 2013

Het eerste begin van het voorjaar is er. Maar voordat de zoom weer recht is en niet meer rafelig zijn we vast wel een dikke maand verder.

Advertentie

5 Reacties

 1. Die kieviten zijn er vroeg bij. Met weer verse sneeuw onderweg zou ik linea recta terug vliegen naar warmere oorden als ik kievit was …

  22 februari 2013 om 19:16

 2. Hé, zag je vandaag ook de eerste kieviten?! Vorige week zag ik al een groepje vliegen, vandaag zaten ze op het land. En de hele winter is 1tje achtergebleven.

  22 februari 2013 om 20:12

 3. Jan Voskuil

  erg mooi
  gr
  janV.

  22 februari 2013 om 20:55

 4. De eerste belofte. De tijd gaat zo snel voordat je het weet zitten we weer met een kopje koffie buiten op het terras.

  23 februari 2013 om 00:02

 5. Die knobbelzwanen staan er mooi op … op vogels kun je ook al niet meer vertrouwen, de Ned. spreekwoorden kloppen niet echt meer op het huidige weerbeeld.

  23 februari 2013 om 11:14