Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Reiger-meeting

Het was wel heel toevallig allemaal. ‘k Had ’s morgens op de radio naar “Nijs út de natoer” van Johan de Jong geluisterd. Daarin worden opvallende zaken in de natuur vermeld. De Jong had in de week daarvoor meldingen binnen gekregen over grote aantallen Grote zilverreigers in de Friese wouden. Hij dacht dat het kwam door de kou, waardoor deze vogels de voorkeur gaven aan het meer besloten landschap. Daarna ben ik eens in Earnewâld (Eernewoude) gaan kijken. Niet voor zilverreigers, die zijn moeilijk te fotograferen omdat ze erg schuw zijn. Maar bij een bepaalde poel, behoorlijk ver bij de weg vandaan zat het bij wijze van spreken ” vol” met zilverreigers.

Blauwe- en zilverreigers

Blauwe- en zilverreigers

Op de foto hierboven zijn er vier zichtbaar, samen met nog twee Blauwe reigers. Er waren er meer, maar om ze allemaal op één foto te zetten …, ze zouden alleen maar als witte stipjes zichtbaar zijn.

Grote zilverreigers

Grote zilverreigers

Bovendien kwam er af en toe ook nog eentje langs vliegen.

Grote zilverreiger

Grote zilverreiger

Al dalend kwam deze ook in de buurt van de anderen terecht.

Grote zilverreiger

Grote zilverreiger

Hoe het nu is weet ik niet, die dag leek het wel alsof er een reiger-meeting in Earnewâld was.

Advertenties

2 Reacties

  1. Mooie serie, Geert.
    Ik heb de afgelopen tijd vooral ten noorden van Earnewâld verschillende keren één of meerdere zilverreigers gezien. Meestal bleven ze buiten het bereik van mijn camera, maar één keer zat er eentje wel heel parmantig te poseren.

    13 februari 2013 om 20:15

  2. Bijzonder gezicht. Misschien dat ze ooit minder schuw worden.
    Straks is het beeld net zo gewoon als hele groepen ooievaars.

    14 februari 2013 om 11:57