Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Buizerds

Het leek er niet op dat ik in de Tjongervallei nog een vogel voor de lens zou krijgen. Terwijl zo langzamerhand de vogeltrek toch weer voorzichtig is gestart. De komende weken kan er van alles over komen vliegen. Zelfs zag ik ergens anders al een grote vlucht Wulpen langskomen. Maar dat was misschien een vroege uitzondering. Dus dacht ik dat het bij enkele foto’s van bewolkte landschappen zou blijven.

Tjongervallei

Tjongervallei

Ineens veranderde dat toch. Geen trekvogels, maar wel een aantal Buizerds die lieten fotograferen. De eerste zat ver weg, maar is toch wel opvallend met die witte wangen.

Buizerd

Buizerd

Ook al was ik ver weg, de vogel besloot om toch maar een nog veiliger paal op te zoeken en vertrok.

Buizerd

Buizerd

Op een bepaald moment zag ik een bijna witte Buizerd in de tuin voor een boerderij staan. Druk bezig met het naar een molshoop kijken. Maar om nu met een telelens vlak voor iemands woning te gaan fotograferen, dat zou opvallen. In die zin maakte deze Buizerd het me gemakkelijk door weg te vliegen en naar een bosje vlakbij te gaan. Fotografisch werd het daardoor echter een stuk slechter. Bomen en takken versperden een vrij uitzicht.

Buizerd - witte variant -

Buizerd – witte variant –

Met veel kruip-door-sluip-door kon ik hem toch nog scherp in beeld krijgen. Zonder takken is mooier, maar bij zo’n wit exemplaar ben ik met deze foto ook wel tevreden.

Advertentie

6 Reacties

 1. Schitterend!

  9 februari 2013 om 19:54

 2. Je hebt deze buizerds weer knap in beeld weten te vangen.
  Ik verbeeld me dat er de laatste tijd minder buizerds te zien zijn dan in voorgaande winters. En als er al eens eentje op een paaltje zit, dan is hij over het algemeen bij het minste of geringste weer vertrokken.

  9 februari 2013 om 20:16

 3. Jan Voskuil

  erg mooi vooral dat witte exemplaar .

  9 februari 2013 om 21:22

 4. Volgens mij is het een sneeuwuil ;-). Nee hoor, Geert, grapje. Geen andere vogel heeft bij mijn weten zo’n gevarieerd verenkleed als de buizerd. Mooi vastgelegd!

  9 februari 2013 om 23:19

 5. De witte staat er mooi op.

  9 februari 2013 om 23:43

 6. Ohh die witte.. Geweldig!

  10 februari 2013 om 08:11