Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Grijze dagen

Was het tijdens de kerstweek nog mogelijk wat lichtjes in de nacht te vinden, dat is dan nu wel voorbij. Dus ga ik maar weer over tot de orde van de dag. Dan komt er slechts één woord boven borrelen en dat is “grijs”. Het is dan te warm voor de tijd van het jaar, zegt men, maar daar voel ik niet zoveel van met al dat vocht in de lucht. Het is buiten momenteel buiten één grijze natte brij. Om dan nog iets warms te fotograferen, dat valt niet mee. Misschien is het dat rood van die molen in Goëngahuizen. Vergezeld van een stel Knobbelzwanen.

molen Goëngahuizen

molen Goëngahuizen

Of het rood van de molenaarswoning bij Hoogkerk. Maar de lucht blijft grijs, daar helpt geen lieve moedertje aan.

molen Hoogkerk

molen Hoogkerk

PP sprak gisteren de verwachting uit dat vanmiddag de zon zou doorbreken. Nou ……, de zon heeft het geprobeerd, een kwartiertje lang, maar het is niet gelukt om volledig door te breken. Verderop was een blauwe plek aan het firmament zichtbaar, dus ergens is Fryslân heeft vandaag de zon geschenen, ook al was het maar heel kort.

de zon probeerde het

de zon probeerde het

In al die grijzigheid haal ik maar weer eens een bewerkte foto tevoorschijn. De bewerking is al een paar jaar oud. Ik heb daar geprobeerd het grijs en het rood te versterken. De zon moest ik er zelf aan toevoegen.

Aduarderzijl (bewerkte foto)

Aduarderzijl (bewerkte foto)

De locatie is Aduarderzijl. Ook toen was het overal grijs. ’t Is januari …………, het wintert ………. of ………..het is grijs, ………… het is niet anders.

__________________

PS: En dan wil wordpress ook nog eens niet goed foto’s uploaden, ‘k ben met dit stel een half uur bezig geweest. Misschien ben ik daarin de enige, maar het was vandaag niet de eerste keer dat ik het wel vier keer moest proberen. Elke verandering is nog geen verbetering.

Advertenties

3 Reacties

 1. ank

  Dat het soms (vaker) lastig gaat had ik met 3 jaar skynetblogs ook, Hele poos bezig en ineens alles weg…. grgr.
  Eén van de redenen om een website te beginnen en werkelijk NOOIT meer problemen.
  Jij kent wel door het grijze heen, Geert. Er is nog nimmer iets geweest, wat bleef !

  9 januari 2013 om 17:54

 2. Ik had mijn hoop vandaag ook helemaal gevestigd op die beloofde opklaringen, maar het werd weer helemaal niks. Ik ben intussen zooo klaar met dit weer. Aan het begin van de week heb ik nog een paar keer mijn best gedaan door een fotokuiertje te maken, maar het werkt momenteel eigenlijk alleen maar tegen je. Ik wacht het winterweer wel af voordat ik er weer op uit ga.

  9 januari 2013 om 20:35

 3. Het is zeker voor jullie afzien met dit weer. Op zulke momenten ben ik blij dat ik binnen werk met heel veel kunstlicht en veel vriendelijke mensen om mij heen. Vanochtend was het bij ons niet verkeerd met het weer.

  12 januari 2013 om 00:12