Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Mistig

Dit is ook november, plotseling kan de mist komen opzetten. Dat gebeurde me in de afgelopen week. Eerst was er niets aan de hand en plotseling was daar die mist. Het levert altijd bijzondere plaatjes op, alles wat op de achtergrond staat blijft geheim.

novembermist

Lijnen verdwijnen in het niets, zeker aan de waterkant.

novembermist

Het kan gevaarlijk zijn op de weg. Op een weg waarop 100 de maximum snelheid is reed ik 75, sneller was niet meer verantwoord. Dan heb je nog een kans als er plotseling iets opdoemt in die mist. Als je vooraan rijdt heb je de meeste last, je blijft aan het turen in de verte. Zo reed er ook deze keer een bumperklever achter me, die het lang niet snel genoeg ging, je mag daar 100 …… toch ? Bumperkleven moeten ze bij mij niet doen, zeker niet in de mist. Dus heb ik de auto een parkeerhaven in geloosd en ben achter de klever gaan rijden. Toen kon deze plotseling niet sneller dan 65. Tja …., als je vooraan rijdt heb je de meeste last. Die 65 was mij ook goed, dan kom je er ook. In dat weer heb je op de weg zekerheid nodig. Daar moest ik aan denken toen ik de onderstaande bolder op ’t portret zette.

novembermist

De schipper van onderstaande boot had ook voor zekerheid gekozen, je kon de overkant van het kanaal nauwelijks zien. Of er was even geen werk natuurlijk ……..

novembermist

“De Oude Schouw” onder Akkrum kreeg een schimmig uiterlijk.

De Oude Schouw in de mist

Ik was blij even naast de auto te kunnen staan want langdurig rijden in de mist ……, dat is niets voor mij. Maar het is november, je kunt het verwachten.

Advertenties

3 Reacties

 1. De verschillen waren donderdag wel erg groot, ’s ochtends stond het zonnetje te stralen aan en helder blauwe lucht, en rond de middag schoof ineens de mist binnen. Als je op zo’n moment op de (snel)weg zit, dan is dat allerminst prettig. Maar het was wel een fotogenieke mist, dat laat jij hier ook mooi zien. Het is wel de kunst om de juiste plekjes en onderwerpen te vinden op zo’n moment, maar dat is jou wel toevertrouwd.

  17 november 2012 om 16:46

 2. ank

  de ochtend begon hier stralend, gaandeweg werd het nevel, dan zachtjes regenachtig, stil en erg mooi….

  17 november 2012 om 16:58

 3. Jetskefotografie

  .”..alles wat op de achtergrond staat blijft geheim.” schrijf je tenzij je er naar toe kunt rijden, dan zijn er geen geheimen meer. Maar dat is weer lastig als je aan de waterkant staat. šŸ˜‰
  75 km per uur is nog verschrikkelijk snel als je een noodstop moet maken, zo leerde ik op de (anti) slipcursus.
  Je hebt voor de mist mooie plekjes uitgekozen.

  19 november 2012 om 19:32