Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Oogsten …… of niet

De oogsttijd, is (was) in volle gang. Zo langzamerhand wordt het landschap ruimer en ruimer, het uitzicht keert weer terug. De grond is hier en daar weer kaal.

kaal bouwland

Er staat nog veel maïs op het land, op deze twee foto’s ook nog op de achtergrond.

kaal bouwland

Soms is men begonnen met de oogst en ook direct maar weer gestopt, hier zal het land wel te nat zijn geweest.

nat maïsland

In de kleistreek liggen de uien vaak te drogen op het veld. Maar ook daar was men gestopt met het binnenhalen van de oogst.

uien liggen te drogen op het land

Ja ….. het wordt steeds kaler buiten, het uitzicht verbetert, maar de fleur verdwijnt daarmee ook wel een beetje.

Dan is een geel bloeiend veld diep in de herfst toch wel een verademing. Zelf ging ik er vanuit dat dit Koolzaad was, maar uit een reactie (waarvoor dank) blijkt dat dit waarschijnlijk een veld bloeiende Gele mosterd is, een groenbemester.

Bloeiende groenbemester, waarschijnlijk Gele mosterd

Het is maar weer afwachten of alles in de komende weken nog voldoende droog wordt. Dat is het verschil tussen oogsten ………. of niet.

__________

Einde bericht.
Hieronder wordt mogelijk een boodschap geplaatst door wordpress. Die boodschap wordt niet door mij geplaatst en ik ben ook niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Advertentie

5 Reacties

 1. Het verschilt inderdaad nogal wat met de nattigheid her en der, en ook op kleine afstanden zijn de verschillen soms groot.
  Je hebt in elk geval nog wat mooie zonnige foto’s kunnen maken vandaag, ook in dat opzicht waren de verschillen groot deze week.
  Krijg jij te maken met ongewenste boodschappen van WordPress? Daar heb ik nog nergens iets van gemerkt, ook hier niet …
  Goed weekend verder.

  27 oktober 2012 om 21:43

  • @Jan:
   Sinds een maand ongeveer staat er bij mij reclame onderaan op de enkele pagina, dus op de pagina waarop je ook kunt reageren. Niet op de home-pagina, bij mij zijn dat drie berichten, maar wel als ik doorklik naar de reactiepagina. Nu snap ik ook wel dat wordpress inkomsten moet hebben, maar die reclame past precies in de pagina-layout, er worden ook dezelfde kleuren gebruikt, waardoor het net lijkt alsof het bij mijn eigen inbreng hoort. Daarom zet ik er tegenwoordig maar bij dat het niet van mij afkomstig is. Ik zou dan ook liever zien dat ze de reclame in een apart, herkenbaar, vak zouden zetten. Ik zie die reclame tegenwoordig bij een aantal wordpress gebruikers, niet bij allemaal. Bij jou zie ik tot nu toe af en toe wel de woorden “about these ads” staan, maar nog geen reclame.

   28 oktober 2012 om 02:28

 2. wilma

  Dag Geert, weet je zeker dat het een bloeiend koolzaadveld is? Het lijkt me bloeiende mosterd wat gezaaid wordt als groenbemester.

  28 oktober 2012 om 01:14

  • @Wilma:
   Je zou best wel eens gelijk kunnen hebben. Ik weet er zelf te weinig van, zeker niet van de kleigebieden en ben ook niet het veld in gelopen. Voor mij is een geel veld al gauw koolzaad. Dank voor je reactie, ik zal de tekst aanpassen.

   28 oktober 2012 om 02:03

 3. Prachtige foto’s, kijk graag naar deze landschappen!

  28 oktober 2012 om 10:56