Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Tweesprong

In de afgelopen weken heb ik een paar keer een zinspeling gemaakt over veranderingen op dit weblog. Want ik sta momenteel op een tweesprong.

tweesprong

Op 1 oktober a.s. is het zes jaar geleden dat ik met een weblog begon. De laatste twee jaren was dat via wordpress, daarvoor al vier jaar bij at-home. In die zes jaar heb ik bijna dagelijks de natuur hier in de omgeving gevolgd. In het laatste jaar viel het me steeds vaker op dat ik in herhaling viel, het werd steeds vaker meer van hetzelfde. Daarom heb ik besloten niet nog eens voor de zevende keer die cyclus te blijven volgen. Bij een tweesprong kun je niet meer rechtdoor, niet meer op dezelfde voet doorgaan. Dat wil ik ook niet meer. Je moet links- of rechtsaf.

Ik heb twee keuzemogelijkheden: (1) helemaal stoppen met het weblog of (2) op een andere voet doorgaan, minder vaak loggen en alleen nog de krenten uit de pap halen en bijzonderheden naar voren halen.

Of (3) als vervolg op (1) beginnen een ander soort website. Een definitief besluit heb ik nog niet genomen, maar momenteel neig ik naar keuze (3).

kraai

Het is eigenlijk net als met die kraai op de schutting die een plaatsje op de grond zoekt: hij kan links landen of rechts landen.

kraai

Of hij kan ook wegvliegen.

Advertentie

12 Reacties

 1. Ja, de keuze is aan jou. Ik vind het sowieso al knap dat je iedere dag een blog weet te produceren, dat zou mij gewoon niet lukken – te weinig tijd. We merken wel welke afslag je neemt.

  26 september 2012 om 17:46

 2. Moeilijke keuze, lijkt me, maar ik kan me er wel iets bij voorstellen dat je aan verandering toe bent. Om die herhaling der dingen wat te voorkomen, heb ik mijn weblog vanaf het begin wat breder gehouden dan alleen de omringende natuur. Succes met het bepalen van je vervolgrichting!

  26 september 2012 om 19:55

 3. Jenny

  Ik persoonlijk zou het erg jammer vinden als je er helemaal mee stopt. Ik kom dagelijks ( bij Afanja en jou ) langs ,maar ben niet zo van de reacties.
  Vind nu toch wel dat ik wat van me moet laten “horen”. Heb echt wel wat bij je opgestoken.
  Maar ik kan me je dilemma wel voorstellen. Succes bij je keuze.
  gr Jenny

  26 september 2012 om 20:09

 4. Ik ken je nog niet zo lang, dus ik kan nog steeds genieten van je natuurprachtfoto’s. Maar ik wens je succes met de keuze .. en ben benieuwd wat het gaat worden. Elke dag bloggen is voor mij niet te doen, dat legt een enorme druk lijkt me zo.

  26 september 2012 om 20:45

 5. Zou het erg jammer vinden als dit weblog zou verdwijnen! Kies maar voor 2), wat mij betreft.
  (Dacht eerst dat je natuur en genealogie/familiegeschiedenis uit elkaar wilde halen, maar de tweesprong blijkt een ernstiger dilemma, helaas.)

  26 september 2012 om 20:55

 6. volg je hart, sommige mensen leven juist van herhalingen, de natuur gaat ook elk jaar op herhaling….we zien het nog wel 🙂

  27 september 2012 om 14:03

 7. Ik heb zelf een beetje het zelfde gevoel. Mijn advies: Maak een site zoals Heidehipper wel foto’s geen tekst en post wanneer je een leuke foto hebt. Elke dag is op een gegeven moment niet meer vol te houden heb ik ook zelf ervaren. Het is zoeken naar onderwerpen en meestal kom je op dezelfde onderwerpen en poses uit. Heidehipper is een site waar je makkelijk doorheen navigeert en je snel bij foto’s van je favoriete onderwerp bent. Belangrijkste is dat je er zelf lol aan beleefd en aan blijft beleven!!! En laten we eerlijk wezen het mooiste is niet foto’s maken van de natuur maar in de natuur zijn!

  27 september 2012 om 19:42

 8. Zeven is wel het getal van de volheid dus wat dat betreft….
  Ik vind het prima dat je herhaalt, want dat heb ik nodig om te laten beklijven.
  Van mij hoef je niet dagelijks te bloggen, ik kom toch wel bij je langs. Je weblog en je kennis van de natuur is zo groot en je foto’s zijn prachtig.
  Verder volg je hart en doe wat je goed lijkt.

  29 september 2012 om 21:23

 9. Hanneke

  Succes met het maken van een keuze! Groeten vanuit Jordanie 🙂

  30 september 2012 om 09:15

 10. Dit was zeker even een klein herfstdipje ;-)?? Je blogt – gelukkig – weer gewoon door :-D.

  1 oktober 2012 om 19:43

  • @Hendrika:
   Nee, het is geen herfstdipje. Ik heb nog een aantal nazomer / vroege herfst foto’s liggen waar ik diep in de herfst niet meer mee kan aankomen. De voorraad loopt echter hard terug. Deze week nog een paar dagen, daarna weet ik het nog niet.

   1 oktober 2012 om 19:55

   • Bloggen moet geen ‘moeten’ worden. Ik heb je opmerking wel eens vaker gehoord, en dan weet je toch weer dagelijks een blog te vullen… . Vandaar mijn opmerking ‘herfstdipje’. Maar ik kan me er ook wel iets bij voorstellen dat je voor jezelf het gevoel hebt dat je in herhaling valt. We horen wel wat het wordt.

    1 oktober 2012 om 21:22