Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Buizerd Opperhaudmare

Maandenlang heb ik geen aandacht aan ze besteed, de Buizerds. Ik heb er een “sport” van gemaakt om zoveel mogelijk van deze vogels langs de Opperhaudmare, de N381, het deel tussen Wijnjewoude en Ureterp, op de foto te zetten. Veel waren er ook niet te zien in de afgelopen maanden. Maar, zoals elk jaar weer, als het herfst wordt zie je ze vaker bij de weg zelf, waarschijnlijk om een prooi uit de berm op te vissen.

Buizerd

Bovendien komen er ’s winters ook nog een aantal uit het koude noorden langs waaien. De prooienspoeling zal dan ook wel dunner worden.

Buizerd

Het patroon was ook deze keer als altijd, je moet opschieten met het maken van die foto. Als je geluk hebt is de vogel afgeleid en blijft hij een poosje op de paal staan. Maar zodra de fotograaf gespot is gaat de Buizerd er vandoor.

Buizerd

Ook nu weer. Hij zat (stond) ter hoogte van de Nije Heawei aan de overkant van de weg. Een forse jongen, niet geringd en dat wil hij graag zo houden dunkt me.

Advertenties

3 Reacties

 1. Mooie foto’s van een prachtige vogel!

  22 september 2012 om 11:21

 2. Mooie foto ! Wat ik wel heb gemerkt is dat ze iets langer blijven zitten als ik een pet op heb. Blijkbaar hebben ze dan iets meer tijd nodig de situatie in te schatten.

  22 september 2012 om 11:46

 3. Mooie foto’s.
  Bewonderende groet

  23 september 2012 om 11:52