Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Imposante kop

Zo af en toe zie je het nog, een gemengd weiland met koeien en een loslopende stier. Deze stier heb ik voor het gemak maar even Oepke genoemd. Het blijft altijd uitkijken met loslopende stieren. Zeker als ze ook al een uitgescheurd oormerk hebben dan zijn ze niet bang. Een ring door de neus had hij ook nog niet.

Koeien in de wei

Eerst was Oepke niet bezig met het bezoek,

Koeien in de wei

hij had andere dingen in z’n gedachten. Echter, hij was te vroeg en had nog geen schijn van kans zijn snode plannen uit te voeren.

in de wei

Toen richtte Oepke zijn aandacht op mij. We hebben een potje elkaar aanstaren zonder met de ogen te knipperen gedaan. Eerlijk is eerlijk, Oepke heeft glansrijk gewonnen.

starende stier

Op zo’n moment ben ik blij dat er een brede sloot tussen hem en mij zat. Want ook al is hij nog niet erg oud, ook nu al heeft hij inclusief die hoorns een imposante kop.

Advertentie

4 Reacties

 1. ank

  geloof je dat hij je ZOMAAR zou aanvallen? Het is wel opletten natuurlijk, Toch denk ik niet dat je zonder reden iets zou doen…. Prachtige foto’s Geert, vooral de derde dus……

  5 september 2012 om 18:59

 2. Oepke, hihi leuke naam. Met stieren moet je altijd op je hoede zijn. De reden zoals Ank hierboven vermeld kan voor Oepkes nogal eens met hormonen of andere niet zichtbare aangelegenheden te maken hebben. Imposante koppen hebben ze waar je niet graag een kopje van krijgt, hoe lief ook bedoeld šŸ˜‰

  10 september 2012 om 13:29

 3. Ik ben opgegroeid op en rond een boerderij, en daarbij is me van jongs af aan groot respect voor de stier bijgebracht. Ik kom nog steeds liever niet te dicht in de buurt van een stier en ik blijf altijd op mijn hoede als ik er al eens Ć©Ć©n in een weiland zie staan.

  10 september 2012 om 14:47