Natuurfotografie, Streekgeschiedenis, Genealogie

Aziatische sferen

Het waaide behoorlijk vanmiddag. Toch was het geen onaangenaam weer, dan weer eens het zonnetjes, dan bewolkt, en aan het eind kreeg ik nog een klein buitje te verwerken. Dus besloot een eind te gaan wandelen in het Wijnjeterper schar. Het is vierdaagse tijd, dus dit moet toch wel het uitgelezen tijdstip zijn voor een wandeling. Toen ik de auto parkeerde zat Jan K. alias Afanja op de afsluitboom van It Skar. Dus hebben we de meeste tijd besteed aan bijpraten en minder aan fotografie.

Tegen de tijd dat de piepers moesten worden gejast zijn we elk ons eigen weegs gegaan. Daarna heb ik toch nog kort een wandeling gemaakt en kwam in Aziatische sferen terecht. Eerst met Veelkleurig Aziatisch lieveheersbeestje. Deze was van het type oranje met zwarte stippen en geel-oranje randen aan het nekschild.

Veelkleurig Aziatisch lieveheersbeestje

Even verderop zat een minivlinder op een blad, nauwelijks een centimeter lang. Het is de Geisha (Olethreutes arcuella), één van de mooiere microvlinders. Hij behoort tot de bladrollers.

Geisha

Als ze vers zijn kun je heel goed zien waarom ze Geisha worden genoemd, hieronder zo’n verse Geisha. Overigens is deze onderstaande een foto van een paar jaar geleden.

Geisha

Toen kwam dat buitje, op naar huis maar weer, de piepers wachtten. Na toch even in Aziatische sferen te hebben vertoefd. ’t Lijkt wel vakantie.

5 Reacties

 1. Mooi dat je toch een paar kleurrijke beestjes hebt kunnen vangen na onze gezellige bijpraatsessie.

  17 juli 2012 om 20:04

 2. ank

  geweldig

  17 juli 2012 om 21:35

 3. Jan op de afsluitboom, voor mij een bekend beeld.
  Gezellig dat jullie elkaar troffen.
  Je foto’s willen even niet laden, zal het zo weer proberen.

  18 juli 2012 om 21:19

 4. Een melding van één of andere beveiliging waarbij ik automatisch op “Ja” drukte terwijl ik “Nee” moest kiezen om de foto’s te laden. Typisch.

  18 juli 2012 om 21:21

  • Vreemd, dat hoort niet zo te zijn. Ben je bezig geweest met de opties van je browser?

   18 juli 2012 om 21:42